koningin-maxima-straalt-in-dromerige-jurk-van-iris-van-herpen-bij-opening-tentoonstelling-in-parijs-276680
©ANP

Het Musée Des Arts Décoratifs in Parijs kreeg gisteravond hoog bezoek. Koningin Máxima reisde af naar het kunstmuseum in de Franse hoofdstad om de nieuwe tentoonstelling van Iris van Herpen te openen. De Nederlandse royal arriveerde bij het museum samen met Brigitte Macron, de vrouw van de Franse president Emmanuel Macron. Alle ogen waren echter op Máxima gericht: voor de gelegenheid droeg ze een etherische jurk van Iris van Herpen. Voor ons hét bewijs dat de koningin vaker creaties van de Nederlandse avant-gardistische ontwerper zou moeten dragen. (We hebben haar tot nu toe slechts in één ontwerp gezien).

Koningin Máxima in Iris van Herpen

Gekleed in een vloerlange avondjurk met trompe-l’oeil-effect, maakte koningin Máxima haar entree bij het kunstmuseum in Parijs. De futuristische, wit met beige creatie komt uit de lente/zomer 2021-collectie van Van Herpen. Het ontwerp heeft een hoge hals, capemouwen en wekt de illusie dat de stof samensmelt met het lichaam. De koningin maakte haar look af met een zilveren geperforeerde Lady Dior Croisiere-clutch en een paar zilveren platformhakken van Aquazzura.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om haar dromerige jurk alle aandacht te geven die hij verdient, koos Máxima ervoor om haar blonde lokken in een chique lage knot te dragen. Met een smokey eye, een frambozenroze tint op haar lippen en een bijpassende kleur blush zag de koningin eruit om door een ringetje te halen. Een spectaculaire high-fashion look waarmee Máxima niet alleen haar gevoel voor stijl laat zien, maar waarmee ze ook Nederlands ontwerptalent viert – op de beste manier mogelijk.

Tentoonstelling Iris van Herpen

De nieuwe tentoonstelling van Iris van Herpen, genaamd Sculpting the Senses, is van 29 november 2023 tot en met 28 april 2024 te zien in het Musée Des Arts Décoratifs in Parijs. Er worden honderd iconische creaties gepresenteerd, waarin Van Herpens visie op vrouwelijkheid en couture duidelijk naar voren komen. Verwacht haar bijzonderste stukken, van haar hypnotiserende ontwerpen tot jurken die bijna vloeibaar lijken. En die kun je allemaal van dichtbij bekijken.

Wie in die periode geen bezoek kan brengen aan de Franse hoofdstad, heeft nog een kans. De tentoonstelling komt in het najaar van 2025 namelijk naar Nederland. Vanaf september 2025 tot voorjaar 2026 is de exhibitie te zien in de Kunsthal Rotterdam.

Koningin Máxima opent de tentoonstelling van Iris van Herpen in Parijs
©Getty Images
Koningin Máxima, Iris van Herpen en Brigitte Macron bij de tentoonstelling in Parijs
©Getty Images