koningin-maxima-luidt-het-voorjaar-in-met-vrolijke-colorblocking-look-290495
©ANP

Het wordt lente, wat betekent dat we onze garderobes langzaam maar zeker klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Winterse truien maken plaats voor blouses, dikke mantels voor trenchcoats en warme laarzen voor luchtige mesh-ballerina’s. Ook in de garderobe van koningin Máxima lijkt een verschuiving gaande. De koningin neemt afscheid van haar winterse stijlen en donkere tinten en omarmt lichtere stoffen en een vrolijker kleurenpalet. Het ultieme bewijs daarvan is Máxima’s meest recente look, die in het teken staat van colorblocking.

Koningin Máxima omarmt colorblocking

Afgelopen weekend vond NLdoet weer plaats, het vrijwilligersweekend van het Oranje Fonds. Ook de Nederlandse royals droegen hun steentje bij. Zo hielpen koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij een high tea voor kwetsbare buurtbewoners in Badhoevedorp. Samen met vrijwilligers maakten de royals hapjes klaar die zij vervolgens serveerden, en waarbij ze in gesprek gingen met de gasten. (Ook prinses Beatrix stroopte de mouwen op, maar dan in Utrecht: ze hielp mee op een stadsboerderij en voerde onder meer schapen.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ze mocht dan in de keuken staan; het weerhield Máxima er niet van om in een chique look te arriveren. De koningin maakte haar opwachting in een okergele coltrui en wijd uitlopende pantalon van Max Mara, met daarover een eyecatcher van een jas: een rode mantel met bloemenapplicaties van Oscar de la Renta. Het vrolijke stuk is perfect voor dit moment van het jaar, wanneer de zon steeds meer begint te schijnen, maar het nog te koud is om zonder jas de deur uit te gaan.

Kleurrijk de lente in

In combinatie met Máxima’s okergele kleding kunnen we spreken van colorblocking, waarbij verschillende (felle) kleuren met elkaar gedragen worden. Hoewel de stijl normaal gesproken gepaard gaat met het voorjaar, zagen we colorblocking de afgelopen modeweken ook veel terugkomen op de herfst/winter 2024-catwalks. Kijk bijvoorbeeld naar de shows van Dries Van Noten, Miu Miu en Issey Miyake, waar het voornamelijk twee kleuren waren die met elkaar gecombineerd werden, zoals de koningin ook doet met haar look.

Najaars- of voorjaarstrend, één ding is zeker: met colorblocking geeft Máxima het startschot voor een nieuw, kleurrijk modeseizoen.

De colorblocking look van koningin Máxima
©ANP