de-laatste-aflevering-van-maxima-serie-eerder-te-streamen-ter-ere-van-koningin-maximas-verjaardag-284845
©Videoland

De zesdelige dramaserie, getiteld Máxima, gaat in op de jaren voordat Máxima prinses en koningin werd. De serie toont het leven van de Argentijnse in de tijd dat ze (toen nog prins) Willem-Alexander leerde kennen. Vandaag viert Koningin Máxima haar 53e verjaardag, en ter ere hiervan lanceert Videoland de laatste aflevering een dag eerder.

Serie over Máxima

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. Het boek behandelt het leven van Máxima, inclusief haar vertrek uit Argentinië en haar carrière op Wall Street in New York. Haar ontmoeting met prins Willem-Alexander, met wie ze nu al twintig jaar getrouwd is, vormt de rode draad door de serie. “De zesdelige dramaserie vertelt het verhaal van de (toen nog) Argentijnse econome Máxima die in New York werkt en kroonprins Willem-Alexander”, zo omschrijft Videoland zelf.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Delfina Chaves en Martijn Lakemeier spelen koningin Máxima en koning Willem-Alexander in de serie. De opnames van Máxima startten afgelopen juni in New York.

Laatste aflevering nu al te zien

De laatste aflevering van de serie zou oorspronkelijk pas zaterdag 18 mei beschikbaar zijn, maar door Máxima’s verjaardag op 17 mei geeft Videoland de aflevering op die dag vrij. Hoewel de serie nu dus officieel ten einde is, is er goed nieuws voor fans. Het tweede seizoen is bevestigd en de opnames hiervoor beginnen in oktober dit jaar. Ondertussen toe aan een nieuwe royal-serie? Dan wil je deze lijst met koninklijke series zeker even bekijken.

De eerste beelden

In september 2023 trakteerde Videoland ons op de eerste beelden van Máxima. Daarop zagen we hoe Delfina Chaves als Máxima aan een vriendin vertelt over haar ontmoeting met Willem-Alexander op een feest, met enige kritiek op zijn dansmoves. Daarna staat prins Willem-Alexander opeens voor haar deur, waar hij in het Spaans Máxima begroet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Op 2 februari 2024 volgt een bijna twee minuten durende trailer, die ons nog veel meer laat zien dan de ontmoeting van het toekomstige koningspaar. Zo beginnen we bij Máxima’s jeugd in Argentinië, met de focus op de relatie met haar vader Jorge Zorreguieta, die niet op de koninklijke bruiloft mocht komen door zijn functie van staatssecretaris tijdens de dictatuur onder Jorge Videla. Daarop volgen beelden van Máxima’s tijd in New York en hoe ze uiteindelijk in Nederland belandt, waar ze kennis maakt met haar schoonouders en het Nederlandse volk.

Releasedatum

Met de komst van de trailer heeft Videoland ook bekend gemaakt dat Máxima vanaf 20 april 2024 te zien is. En er is goed nieuws voor fans van de serie; een tweede seizoen is bevestigd door Videoland.