zien-de-eerste-beelden-van-de-videoland-serie-over-koningin-maxima-269776
©Getty Images

Videoland heeft de eerste beelden van hun gloednieuwe serie over koningin Máxima gedeeld. De zesdelige dramaserie, getiteld Máxima, gaat in op de jaren voordat Máxima prinses en koningin werd. De serie toont het leven van de Argentijnse in de tijd dat ze (toen nog prins) Willem-Alexander leerde kennen. Het nieuws rondom de serie werd vorig jaar al bekendgemaakt, maar nu kunnen we dus ook genieten van de allereerste teaser.

Serie over Máxima

De serie is gebaseerd op het boek Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. Het boek behandelt het leven van Máxima, inclusief haar vertrek uit Argentinië en haar carrière op Wall Street in New York. Haar ontmoeting met prins Willem-Alexander, met wie ze nu al twintig jaar getrouwd is, vormt de rode draad door de serie. “De zesdelige dramaserie vertelt het verhaal van de (toen nog) Argentijnse econome Máxima die in New York werkt en kroonprins Willem-Alexander”, zo omschrijft Videoland zelf.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Delfina Chaves en Martijn Lakemeier spelen koningin Máxima en koning Willem-Alexander in de serie. De opnames van Máxima startten afgelopen juni in New York.

Teaser serie Máxima

Op de eerste beelden zien we hoe Delfina Chaves als Máxima aan een vriendin vertelt over haar ontmoeting met Willem-Alexander op een feest, met enige kritiek op zijn dansmoves. Daarna staat prins Willem-Alexander opeens voor haar deur, waar hij in het Spaans Máxima begroet.

De precieze lanceringsdatum van de serie is nog niet bekendgemaakt. Wel laat Videoland weten dat Máxima in het voorjaar van 2024 te zien zal zijn op het streamingplatform.