fan-van-de-serie-maxima-dan-kun-je-geen-genoeg-krijgen-van-deze-koninklijke-series-296384
©Videoland

De serie Máxima is een daverend succes. Nog nooit is een Videoland-serie op de dag van release zo goed bekeken als de serie over het leven van onze koningin. En dat is met een reden. Het blijkt dat we geen genoeg kunnen krijgen van meeslepende dramaseries in een koninklijk jasje. Ontdek zes vorstelijke series over royals die je in één keer uit wil kijken.

Meer series over royals zoals ‘Máxima’

De afleveringen druppelen nog langzaam binnen, dus we hebben nog niet alle afleveringen van het eerste seizoen van Máxima gezien. Kan je echter niet wáchten op de nieuwe wekelijkse aflevering, en krijg je geen genoeg van koninklijke dramaseries? Ontdek hieronder koninklijke series – van kostuumdrama’s tot moderne verhalen – zodat je je vorstelijke binging-sessie gewoon kunt voortzetten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

The Crown | 6 seizoenen | Netflix

De eerste koninklijke serie in deze lijst is een echte klassieker en zonder twijfel de populairste serie over royals ooit gemaakt. The Crown vertelt het verhaal van het leven van wijlen koningin Elizabeth II; een van de machtigste vrouwen van de moderne tijd, vanaf haar jeugd tot vlak na de dood van prinses Diana en de ontmoeting van Wiliam en Kate in 2001. Tussen alle complexe familiebanden, politieke rivaliteiten en liefdesaffaires zoekt Hare Majesteit de balans tussen het zijn van de monarch van het land, maar ook als moeder, zus en dochter. The Crown is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en neemt je in zes seizoenen mee in de grootste ontwikkelingen in Groot-Brittannië in de tweede helft van de 20e eeuw.

Young Royals | 3 seizoenen | Netflix

Young Royals is, anders dan de serie Máxima, een compleet fictief verhaal over moderne royals in Zweden. Het verhaal draait om prins Wilhelm, een onwillige erfgenaam van de Zweedse troon, die naar een prestigieuze kostschool wordt gestuurd om te leren omgaan met de druk van koninklijke plicht en maatschappelijke verwachtingen die hem te wachten staan. Hier valt Wilhelm voor de rebellerende student Simon. Hun verboden romance leidt tot spanningen binnen de koninklijke familie en test Wilhelms trouw aan zijn kroon met thema’s als liefde, identiteit en de opofferingen die komen kijken bij koninklijke afkomst. Dankzij de dynamische personages en meeslepende verhaallijn die zich afspeelt in de moderne tijd, biedt de serie een frisse kijk op het koningschap zoals we die niet eerder zagen.

Mary and George | 1 seizoen | SkyShowtime

Gebaseerd op het bizarre waargebeurde verhaal over de zeventiende eeuwse Gravin van Buckingham, Mary Villiers, vertolkt door Julianne Moore en Nicholas Galitzine. Mary bedacht een sluw plan om haarzelf en haar familie machtig en rijk te laten worden. De mini-serie vertelt het verhaal van Mary, die haar zoon George aanspoort om de toenmalige koning James I van Schotland en Engeland te verleiden en zijn almachtige minnaar te worden. Dit resulteerde in een van de rijkste, meest getitelde en belangrijkste moeder- en zoon-partnerschappen die Engeland ooit heeft gekend.

The Great | | 3 seizoenen | Prime

Dit zwartkomische kostuumdrama is lichtelijk gebaseerd op het leven van Catharina de Grote in het 18e-eeuwse Rusland. Ze reist naar Rusland voor haar gearrangeerde huwelijk met haar neef keizer Peter III. De idealistische Catharine komt er al snel achter dat haar huwelijk niet over rozen gaat. In politieke verwikkelingen en tal van huwelijksproblemen probeert ze haar uitgebluste uithuwelijking en het verraderlijke Russische hof te veranderen.

Bridgerton | 3 seizoenen | Netflix

“Dearest gentle reader”, stap in de duizelingwekkende wereld van Bridgerton. Dit meeslepende kostuumdrama speelt zich af in het Londen van het Regency-tijdperk, aan het begin van de negentiende eeuw. De serie draait om de familie Bridgerton en hun zoektocht naar liefde en status in de high society van Engeland. Hier ontstaan talloze schandalen die niet kunnen ontsnappen aan de zogenaamde ‘Lady Whistledown,’ die deze smeuïge verhalen maar al te graag verspreidt. Elk seizoen volgt een nieuw liefdesverhaal, met seizoen 3 in aantocht.

De Troon | 1 seizoen | Prime

Wil je je na de serie Máxima verder onderdompelen in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis? De Troon is een kostuumdrama van Hollandse bodem over Nederlandse royals in de negentiende eeuw. Ontdek hoe de stadhoudersfamilie Oranje-Nassau zich na de nederlaag van Napoleon promoveerde tot koninklijke familie van Nederland. Een serie over liefde, haat, bloedvergieten en schone schijn tijdens het ontstaan van het Nederlandse koningshuis.

Op zoek naar meer actuele binge-waardige series en meeslepende films? Bekijk hier Vogue’s kijktips.