prinses-alexia-draagt-jurk-uit-haar-moeders-kast-voor-eerste-werkbezoek-267518
©Getty Images

Afgelopen juni vierde prinses Alexia haar achttiende verjaardag. Een belangrijk moment voor de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zo is ze niet alleen officieel volwassen geworden, maar neemt ze ook voor het eerst koninklijke taken op zich. Voor haar eerste werkbezoek trok prinses Alexia een bijzondere look uit de kast. Of eigenlijk: uit de kast van haar moeder.

Eerste werkbezoek van prinses Alexia 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wilden hun dochters een zo normaal mogelijke jeugd geven. Dat deden ze door de drie meiden zo min mogelijk in het openbaar te laten verschijnen. Natuurlijk zagen we ze elk jaar op Koningsdag, tijdens de wintersport van de koninklijke familie in het Oostenrijkse Lech en wanneer ze met hun ouders poseerden voor de jaarlijkse zomerfotosessie. Maar zodra ze de leeftijd van achttien jaar bereiken, en daarmee officieel volwassen zijn, zullen ze meer in het publieke oog treden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Waar prinses Amalia al bijna twee jaar geleden haar eerste werkbezoek deed, is het dit jaar de beurt aan haar jongere zus, prinses Alexia. Wat dat eerste werkbezoek van de prinses precies inhoudt? Alexia woonde de doopplechtigheid bij van het naar haar vernoemde schip VOX Alexia in Rotterdam. Na de doop, waarbij wordt gevierd dat het schip voor het eerst in het water ligt, kreeg ze een rondleiding op het schip en sprak ze met een aantal medewerkers en bemanningsleden.

Uit moeders kast

Voor de gelegenheid ging Alexia voor een stijlvolle look – eentje die ons bekend voorkomt. Zo zagen we de prinses in een donkerblauwe midi-jurk met ruches en cut-outs bij de schouders van Oscar de la Renta, een ontwerp dat eerder werd gedragen door haar moeder. Alexia week af van de traditionele hoed, maar koos in plaats daarvan voor een haaraccessoire dat perfect past bij de zomerse temperaturen van afgelopen week: een witte bloem.

Wat de rest van haar look betreft? De prinses droeg een crèmekleurige schoudertas van Marina Raphael en bijpassende sandalen van Gianvito Rossi. In haar oren spotten we opnieuw bloemen: een paar hibiscus-vormige oorbellen van het Spaanse sieradenlabel Coolook. Een veelbelovende eerste ‘werkbezoekoutfit’ die ons zeker laat uitkijken naar de volgende look van de prinses.

De prinses draagt een jurk uit de kast van haar moeder
©Getty Images
Prinses Alexia tijdens haar eerste werkbezoek
©Getty Images