maxima-omarmt-cottagecore-in-een-kanten-look-van-deze-new-yorkse-ontwerper-268812
©ANP

Máxima is direct na Prinsjesdag weer op pad voor een nieuwe werkafspraak. Waar we de koningin tijdens de opening van het nieuwe politieke jaar nog spotten in een fleurige Claes Iversen-look, kiest Máxima nu voor een ingetogenere outfit. Een die volledig wit is en bestaat uit een midi-rok en – ja echt – een croptop van een van de toonaangevendste New Yorkse modelabels. De stijl die de Nederlandse royal met haar nieuwste look omarmt? Cottagecore – maar dan wel op een koninklijke manier.

Máxima in kanten look

Koningin Maxima hoefde woensdag niet ver te reizen voor haar werkafspraak; genodigden kwamen naar háár huis, Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Daar vond namelijk de officiële onthulling plaats van de nieuwe koninklijke gordijnen in de Chinese Zaal. Máxima sprak met de ambachtslieden die hebben meegewerkt aan de nieuwe gordijnen die een moderne herinterpretatie zijn van de originele zijden gordijnen uit 1700. Dat deed de koningin samen met prinses Beatrix.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de gelegenheid droeg Máxima een volledig witte look, bestaande uit een kanten croptop en midi-rok. Beide ontwerpen zijn van het New Yorkse label Tory Burch, dat onlangs nog tijdens New York Fashion Week haar lente/zomer 2024-collectie presenteerde. Hoewel het merk al in 2004 werd opgericht, is het momenteel populairder dan ooit. Zo zijn bijvoorbeeld Emma Roberts en Emily Ratajkowski fan van het merk. En nu Máxima dus blijkbaar ook.

Cottagecore – but make it royal

Hoewel Máxima’s look ook iets minimalistisch en sereens uitstraalt, past het door de kanten details en geplooide elementen volledig in de trend van Cottagecore. Wat dat precies inhoudt? Cottagecore draait om de stijl van het plattelandsleven; wat je zou dragen op een (idyllisch) hutje op de hei, maar dan wel op een stijlvolle manier. En dat is precies wat Máxima’s witte look uitstraalt. Het kant geeft het geheel een cozy, plattelandse vibe, terwijl de geplooide elementen en het A-lijnsilhouet van de rok zorgen voor een klassieke twist.

Máxima in een kanten look van Tory Burch
©ANP