emily-ratajkowski-gaat-voor-cottagecore-in-deze-gingham-set-261251
©David Fisher/Shutterstock via ANP

Emily Ratajkowksi schuift haar geliefde doorschijnende jurken en cowboylaarzen even aan de kant voor een trend uit 2020. Op vakantie in Frankrijk gaat het model met een gingham set voor cottagecore, de landelijke modestijl geïnspireerd op Victoriaanse sferen, met gebloemde jurken, picknickmanden en ruitjespatronen.

Emily Ratajkowski wisselt van stijl

Steeds meer beroemdheden switchen dit jaar van stijl. Zo omarmde Kylie Jenner de stille luxetrend met een nettere, minimalistische esthetiek. Nu ijshut de beurt aan Emily Ratajkowski, die gaat voor een cottagecore-moment. Op vakantie in de Provence, in het zuiden van Frankrijk, poseerde het 32-jarige supermodel voor een gigantisch lavendelveld.

We kunnen gerust zeggen dat ze ook de stijl van de Franse vrouw overneemt. Ze droeg een outfit van Orseund Iris, met een ultra-sexy gingham crop top en matchende shorts. Het geruite patroon was in de jaren vijftig enorm geliefd door Brigitte Bardot, die het droeg als jurk voor haar bruiloft met acteur Jacques Charrier in 1959, en in de film van hetzelfde jaar Come Dance with Me.

Qua accessoires hield de My Body-auteur de look simpel – wat perfect past bij het plattelandsleven. Haar enige accessoires waren dunne gouden oorbellen en een zonnebril die ze in haar hand hield. De look maakte ze af met een glossy lip.

Cottagecore in 2023

Natuurlijk actualiseert Emily Ratajkowski de cottagecore vibe naar 2023 met precies de juiste dosis van haar kenmerkende sexy uitstraling, door te kiezen voor korte stukken die buik en benen onthullen. Maar waarom is deze stijl nog steeds zo populair? Omdat het allemaal draait om de esthetiek van het plattelandsleven, geïdealiseerd en gepopulariseerd door tieners en jongvolwassenen die verlangen naar een eenvoudiger leven, vooral in de nasleep van het gespannen en opgesloten leven dat veroorzaakt werd door de pandemie in 2020.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)