4-new-yorkse-it-labels-gespot-tijdens-nyfw-die-je-wil-kennen-223410
©GoRunway.com

And just like that was New York Fashion Week officieel terug. Afgelopen week vond de Amerikaanse modeweek sinds lange tijd weer fysiek plaats in The Big Apple, en dat bleek een fashion week om niet te vergeten. Tussen indrukwekkende shows en inspirerende streetstylelooks door maakt NYFW een krachtige comeback. Nu de modeweek is geëindigd, blikken we terug op de New Yorkse it-labels die je misschien nog niet (of wel) kent, maar absoluut wílt kennen door hun groeiende impact.

New Yorkse it-labels gespot tijdens NYFW

Natuurlijk kennen we allemaal de grote namen, maar juist de iets kleinere, voor het grote publiek onbekendere labels hebben een ware cultstatus verkregen. Deze New Yorkse it-labels staan op de radar van menig modeliefhebber en we garanderen je: dat is niet voor niets.

Khaite

Khaite werd in 2016 opgericht door Catherine Holstein en staat bekend om haar elegante ontwerpen met een edgy look. Denk aan basics met een twist, gemaakt van hoogwaardige materialen. Een oversized kasjmieren vest (zoals *dat* vest waarmee Katie Holmes het internet brak) gemaakt van de zachtste kasjmier ooit, tot moderne jeans met de perfecte fit van de meest kwalitatieve denim. Ook Khaite’s lente/zomer 2023-collectie stelde niet teleur en was geïnspireerd op de indrukwekkende stijl van David Lynch-films. Holstein stelt dat “Khaite geen collecties presenteert, maar een soort vrouw.” En dat type willen wij zonder twijfel zijn.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @khaite_ny

Maryam Nassir Zadeh

Als je zegt coole merken uit New York, zeg je Maryam Nassir Zadeh. Het it-label uit de New Yorkse Lower East Side werd al in 2008 opgericht en heeft sindsdien een ware cult following. De stijl van de ontwerper staat bekend om draagbare, maar verheven basics en is onmiddellijk herkenbaar. De verfrissende items combineren moeiteloos een edgy en coole stijl. Neem bijvoorbeeld hun bestseller, de Olympia Wedge. Een sleehak die al jarenlang elke zomer aan de voet van menig modemeisje zit. En met de nieuwe ontwerpen voor lente/zomer 2023-collectie kunnen we volgend seizoen exact hetzelfde verwachten.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cyclonesmag (@cyclonesmag)

Peter Do

Peter Do besloot in 2018 zijn eigen label op te richten nadat hij jarenlang als veelbelovend protegé onder Phoebe Philo’s Céline werkte. Het merk, dat bestaat uit een collectief, is meester wanneer het aankomt op het maken van tijdloze ontwerpen met een perfect silhouet. Denk aan scherpe tailoring en architecturale vormen. Details zijn enorm verfijnd en zorgen voor überelegante ontwerpen in zijn collecties – zo ook in de lente/zomer 2023-collectie. Van oversized blazers met een onverwachtse open rug tot vesten en shirts met gewaagde cut-outs.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NYFW (@nyfw)

Area

Er is geen label dat glamour en coolness beter weet te combineren dan Area. Het New Yorkse merk werd in 2014 opgericht door Beckett Fogg en Piotrek Pansczczyk in downtown Manhattan, en groeide al snel uit tot een van de populairste NYC-labels. Hun moderne kijk op glamour weet de harten van menig modeliefhebber al jaren te stelen. Niet alleen met hun waanzinnige ontwerpen waar fonkelende embellishments en vernieuwende vormen vaak centraal staan, maar ook door hun vooruitstrevende visie waarmee ze de standaard schoonheidsidealen uitdagen en inclusiviteit voorop stellen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NYFW (@nyfw)