koningin-maxima-combineert-de-groutfit-met-kleurtrend-kersenrood-bij-koningsspelen-295451
©Getty Images

De afgelopen weken maakte koningin Máxima vele stijlvolle verschijningen. Dit zet ze in de aanloop naar Koningsdag moeiteloos voort. Op vrijdagmiddag opende ze samen met koning Willem-Alexander op een basisschool in Hoofddorp de jaarlijkse Koningsspelen ter gelegenheid van de 57e verjaardag van de koning. Hier kon haar kenmerkende stijlformule en liefde voor de cape natuurlijk niet ontbreken.

Koningin Máxima op de hoogte van de laatste trends

De koningin bewijst wederom keurig op de hoogte te zijn van de kleurentrends van dit seizoen. Eerder liet ze dit al zien met verschillende monochrome rode emsembles tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar aan Nederland en een solowerkbezoek aan het museum Schoenenkwartier in Waalwijk. Ook gaf Máxima tijdens het Koningsdagconcert een opvallende draai aan de grootste trend van deze lente: namelijk een colorblocking outfit.

Koningin Máxima bleek al eerder fan te zijn van de groutfit in een monochrome lentelook. Tevens kiest ze steeds vaker voor het door Gucci’s Sabato de Sarno uitgeroepen Rossa Ancora. Op vrijdagmiddag wist Máxima de twee populaire trendkleuren waarin we haar eerder zagen feilloos met elkaar te combineren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Alle lievelingsitems uit de kast tijdens Koningsspelen

Het zal de oplettende kijker vast niet zijn ontgaan: de koningin was in Hoofddorp niet te zien in een gloednieuwe look. Hiermee bewijst Máxima trouw te blijven aan haar kenmerkende tijdloze stijl door de favoriete items uit haar garderobe opnieuw te dragen. De koningin droeg een bordeauxrode culotte in een leerlook die we haar al eerder zagen dragen in 2019. Nu combineerde ze de broek met een hoge laars met hak in dezelfde dieprode kleur van het Italiaanse schoenenmerk Gianvito Rossi.

Hierop droeg ze een donkergrijze trui, die ze matcht met een lange grijze cape in dezelfde kleur. De cape is al langer een onmisbaar item in de garderobe van Hare Majesteit. De variant van modelabel Natan – die ze zowat in elke kleur van de regenboog heeft – geeft de smart casual look in een handomdraai een koninklijke finishing touch. 

Koningin Máxima tijdens de opening van de koningsspelen in Hoofddorp.
©Getty Images