martijn-lakemeier-speelt-koning-willem-alexander-in-maxima-ik-hoefde-er-geen-seconde-over-na-te-denken-294367
©ANP

Martijn Lakemeier speelt koning Willem-Alexander in de nieuwe serie Máxima. De serie is vanaf aankomende zaterdag op RTL te zien, en daarna op Videoland. Afgelopen maandag was Vogue aanwezig bij de Nederlandse première in Tuschinski in Amsterdam (de wereldpremière vond eerder al plaats in Cannes). Voorafgaand aan de rode loper interviewden wij Lakemeier, terwijl hij zich klaarmaakte.

Martijn Lakemeier als koning Willem-Alexander

Martijn Lakemeier heeft ondertussen al een behoorlijke staat van dienst. Zo speelde hij als vijftienjarige de hoofdrol in de film Oorlogswinter. Hiervoor won hij een Gouden Kalf voor beste hoofdrol, als jongste winnaar ooit. Daarna speelde hij onder meer in films als Lover of Loser en De Oost, en in de serie Hollands Hoop.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

En nu is er dus Máxima, waarin hij koning Willem-Alexander speelt. Wij spraken met Lakemeier over hoe het is om een koning te spelen, wat zijn favoriete opnames waren én over zijn outfit voor de première.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Maxima première van de serie met Martijn Lakemeier en Delfina Chaves
©Samuel van Leeuwen

Interview met Martijn Lakemeier

De trailer van de serie Máxima toonden we al eerder. Aankomende zaterdag is de eerste aflevering op RTL te zien. Daarna verschijnt elke week een nieuwe aflevering, die te streamen is op Videoland. Hieronder bekijk je het hele interview met Martijn Lakemeier, opgenomen vlak voor de feestelijke première in Tuschinki in Amsterdam. We spraken daar overigens meer bekende Nederlanders over hun outfits, én vroegen wie hun koningin is. Die video’s bekijk je via Vogue’s TikTok-kanaal.