meghan-markle-keert-terug-op-televisie-293758
©Getty Images

Meghan Markle keert terug naar het kleine scherm. Vertegenwoordigers van de hertogin van Sussex bevestigen aan Vogue dat ze een nieuwe Netflix-serie in productie heeft.

Meghan Markle te zien in nieuwe Netflix-serie

De serie heeft nog geen titel, maar “zal de geneugten van koken, tuinieren, entertainen en vriendschap vieren”, aldus een vertegenwoordiger in een verklaring. Het nieuws werd voor het eerst gemeld in Deadline. De regie is in handen van Michael Steed. Hij werkte eerder aan de Emmy-winnende serie Anthony Bourdain: Parts Unknown.

Het nieuws komt een paar weken nadat de hertogin een nieuw bedrijf aankondigde, American Riviera Orchard. De goederen en diensten die in de patentaanvraag worden genoemd zijn onder andere servies, kookboeken, textiel en eetbare producten zoals gelei, marmelade en fruitconserven. Dit suggereert dat American Riviera Orchard en haar Netflix show allemaal deel uitmaken van een bredere poging van de hertogin om een lifestyle-imperium op te bouwen.

Project van prins Harry

Prins Harry zal overigens ook regelmatig te zien zijn op Netflix HQ. Samen met zijn vrouw werkt hij aan een non-fictie show voor het streaming platform over het US Open Polo Kampioenschap in Wellington, Florida. “De serie staat vooral bekend om zijn esthetiek en sociale scène. Maar je ziet in de show ook de passie van de sport, door spelers vast te leggen en alles wat nodig is om op het hoogste niveau te concurreren”, luidde de verklaring. De regisseur is Miloš Balać, bekend van Welcome to Wrexham, een FX-serie over de voetbalclub Wrexham A.F.C. uit Wales.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel de details nog vaag zijn, is het waarschijnlijk geen toeval dat de beschrijving doet denken aan een Drive to Survive-achtige docuserie. In deze serie worden de F1-coureurs en hun drama’s tijdens het raceseizoen uitgelicht. De serie is een grote hit voor Netflix. Het heeft miljoenen fans voor de sport weten te interesseren. Meghan en Harry hopen misschien een soortgelijk enthousiasme voor polo te kweken.

Miljoenencontract

De twee projecten bevestigen ook de toewijding van het voormalige koningspaar aan hun miljoenencontract voor Netflix, dat ze in 2020 sloten. Tot nu toe was alleen hun verhalende docuserie Harry & Meghan een hit voor het streamingplatform, wat leidde tot kritiek op hun creatieve output. Deze aankondiging laat echter zien dat de Sussexen klaar zijn om een nieuwe golf van opmerkelijke content te produceren. Eentje die niets te maken heeft met hun relatie met de koninklijke familie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.