meghan-markle-lanceert-lifestylemerk-american-riviera-orchard-290422
©Getty Images

Na vier jaar afwezigheid is Meghan Markle terug op Instagram – met een nieuw lifestylemerk. De hertogin van Sussex heeft een nieuw account gelanceerd op het platform onder de naam American Riviera Orchard. Hoewel op de pagina alleen het logo van het project staat – geschreven in sierlijk goud – heeft het account al meer dan 320.000 volgers op het moment van publicatie van dit artikel. De bio is eenvoudig. By Meghan, The Duchess of Sussex, staat er. De Instagrampagina wordt vergezeld van een website met dezelfde naam. Een woordvoerder bevestigt aan Vogue dat de site legit is.

Meghan Markle lanceert American Riviera Orchard

Dus, wat is American Riviera Orchard? De Sussexes hebben nog geen informatie over het project vrijgegeven. Maar eind vorig jaar deden geruchten de ronde dat de hertogin haar oude lifestyleblog The Tig nieuw leven wilde inblazen. Voordat ze met prins Harry trouwde, publiceerde Markle hier regelmatig recepten, reisgidsen en meer lifestyle gerelateerde onderwerpen. (‘Tig’ was trouwens een afkorting van haar favoriete wijn, Tignanello.) Ze postte ook regelmatig op het social media account van The Tig. Na haar verloving in 2017 sloot ze de site echter.

Alleen al vanwege de naam van haar nieuwe merk – American Riviera is de glamoureuze bijnaam voor de Californische kust waar Meghan woont, terwijl orchard staat voor idyllische landschappen – lijkt het erop dat Markle zich opnieuw op het gebied van lifestyle begeeft. Volgens het United States Patent and Trademark Office werd op 2 februari 2024 een handelsmerkaanvraag ingediend voor American Riviera Orchard. De genoemde goederen en diensten omvatten serviesgoed, kookboeken, textiel en eetbare producten zoals gelei en marmelade.

Tijdens haar korte periode als werkende royal deelde ze samen met haar man updates op hun Instagramaccount @sussexroyal. In maart 2020, twee maanden nadat ze hun beslissing hadden aangekondigd om de koninklijke familie te verlaten, deelden ze echter dat ze niet langer op het account zouden posten. “Hoewel je ons hier misschien niet meer ziet, gaat het werk door”, schreef het koppel. Ze hebben sindsdien geen social media meer gehad. Tot nu.

Moeilijk moment

Het nieuws komt op een moeilijk moment voor de Windsor-familie. Op dit moment wordt Meghans schoonzus Kate Middleton geplaagd door samenzweringstheorieën over haar gezondheid en verblijfplaats. Ze is ook onder vuur komen te liggen door het vrijgeven van een zwaar bewerkte foto van haarzelf en de kinderen die werd verwijderd van nieuwsdiensten.

Het lijkt erop dat de Sussexen hun eigen drama achter zich hebben gelaten. Ze zijn klaar voor een nieuw – en laten we zeggen vruchtbaar – hoofdstuk.