alles-wat-je-wil-weten-over-de-trouwjurk-van-meghan-markle-211867
©ANP

Vandaag is het precies vier jaar geleden dat de wereld toekijkt hoe Meghan Markle in het historische Windsor Castle in het huwelijk treedt met prins Harry. Om het jubileum van de twee lovebirds te vieren, zetten we alle details over Meghans trouwjurk op een rij. Op de dag van het koninklijk huwelijk liplezen we prins Harry die Meghan in de ogen aankijkt en zegt ‘je ziet er geweldig uit’. Daar kunnen we hem niets anders dan gelijk in geven. En haar trouwjurk? Die is er een voor in de boeken.

De trouwjurk van Meghan Markle

19 mei 2018 is de datum dat Meghan de wereld versteld doet staan van haar elegantie. In de dagen voorafgaand aan het koninklijk huwelijk blijft de identiteit van wie haar trouwjurk zou ontwerpen een mysterie en een zwaar bewaard geheim. Zou ze een Britse ontwerper kiezen of toch een Amerikaanse? Het antwoord zou niet uit moeten maken, aangezien Meghan alles wat ze draagt ook echt owned. En ze maakte op haar grote dag geen uitzondering.

©ANP

Wie is de ontwerper?

Tot ieders verbazing kiest Markle geen Brits, ook geen Amerikaans, maar een Frans modehuis om haar royal bruidsjurk te ontwerpen. De jurk is ontworpen door Clare Waight Keller voor Givenchy. Waight Keller is Brits en de eerste vrouwelijke artistiek directeur van het Franse modehuis. Haar ontwerpen staan bekend om hun tijdloze look met scherpe tailoring die helemaal passen bij Markle’s chique en minimalistische stijl. De jurk heeft een zijden tule sluier van bijna vijf meter. Geborduurd met 53 bloemen die elk land van het Britse Gemenebest vertegenwoordigen, samen met een Californische klaproos, de officiële bloem van haar thuisstaat.

Wat kost de trouwjurk van Meghan Markle?

Aan de trouwjurk van Meghan Markle hangt een flink prijskaartje. Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste, is de stof die voor de jurk is gebruikt van de hoogste kwaliteit. Ook de onderrok van driedubbel zijden organza, een zeer transparant en glinsterend weefsel, drijft de prijs op. Dat, naast het feit dat de jurk op maat is gemaakt, zorgt voor een astronomisch bedrag (en dan hebben we het nog niet eens over het handgemaakte borduurwerk). Toch haalt de trouwjurk van Meghan ons rijtje van de duurste trouwjurken aller tijden niet. De Givenchy-trouwjurk van Meghan kost volgens Vanity Fair 260.000 dollar, wat omgerekend ongeveer 242.800 euro is.

©ANP

Tot slot: de tiara

De tiara die Meghans trouwlook afmaakt is zo zeldzaam, dat hij al meer dan een halve eeuw niet meer in het openbaar is gezien of gedragen. De bandeau en de broche werden in 1953 door Queen Mary aan The Queen nagelaten. De platina bandeau heeft een flexibele band, bestaat uit elf delen, heeft een afneembare middenbroche en is voorzien van in elkaar gevlochten ovalen bezet met diamanten van verschillende groottes. In een audio-opname voor een koninklijke tentoonstelling in Windsor Castle merkte Meghan op dat de tiara haar opviel omdat hij “zo strak en eenvoudig” was, net als haar Givenchy-trouwjurk.