delfina-chaves-over-haar-hoofdrol-in-maxima-als-ze-een-serie-over-mijn-leven-zouden-maken-weet-ik-niet-of-ik-zou-kijken-294349
©ANP

Delfina Chaves speelt koningin Máxima in de gelijknamige serie Máxima over het Nederlandse koningspaar, die vanaf aankomende zaterdag te zien is. Vogue was afgelopen maandag aanwezig bij de Nederlandse première in Tuschinski in Amsterdam (de wereldpremière vond eerder al plaats in Cannes), waar we de Argentijnse actrice Delfina Chaves interviewden over hoe het is om de koningin te spelen, die ook uit Argentinië komt.

Delfina Chaves als Máxima

Delfina Chaves is in eigen land geen onbekende: ze speelde in Argentinië al in diverse theaterstukken en televisieseries, zoals in La Leona en in Concubinos, samen met haar zus Paula Chaves. Ook had ze een paar jaar geleden een rol in Edha, de eerste compleet Argentijnse serie op Netflix.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar een koningin vertolken, dat is toch andere koek. In het interview, dat hieronder te zien is, vertelt Chaves over haar ongeloof toen ze deze gewilde rol bemachtigde. Ook spreken we haar over haar favoriete scenes, outfit voor de première en haar lievelingswoord in het Nederlands. En natuurlijk vroegen we haar of ze denkt dat (de echte) Máxima gaat kijken. Fun fact: inmiddels zijn Delfina Chaves en tegenspeler Martijn Lakemeier ook in het echt een (koninklijk) paar.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Maxima première in Tuschinski met Delfina Chaves en Martijn Lakemeier
©Samuel van Leeuwen

Serie Máxima

De trailer van de serie Máxima toonden we al eerder. Aankomende zaterdag is de eerste aflevering op RTL te zien. Daarna verschijnt elke week een nieuwe aflevering, die te streamen is op Videoland. Hieronder bekijk je het hele interview met Delfina Chaves, opgenomen vlak voor de feestelijke première in Tuschinki in Amsterdam. We spraken daar overigens meer bekende Nederlanders over hun outfits, én vroegen wie hun koningin is. Die video’s bekijk je via Vogue’s TikTok-kanaal.