loewe-brengt-broeken-met-hoge-taille-terug-en-ze-zijn-hoger-dan-ooit-269865
©Spotlight

Terwijl Gen Z nog volledig in de ban is van broeken met een lage taille, giet Jonathan Anderson olie op de golven voor geschrokken millennials. De creatief directeur brengt in zijn nieuwe collectie voor Loewe namelijk de broek met hoge taille terug. Het is alleen wel een gevalletje ‘pas op met wat je wenst’, want de broek is hoger dan ooit.

Loewe lente/zomer 2024

Voor dag vier van Paris Fashion Week trok het modevolk naar Château de Vincennes. Hier showde Jonathan Anderson zijn nieuwste lente/zomer 2024-collectie voor Loewe. Onder de gasten waren Emily Ratajkowski (die erg attent een sprintje trok om op tijd te zijn), Kris Jenner, Taylor Russell en Tina Kunakey. Vanaf de front row zagen zij hoe Loewe opnieuw speelde met texturen en vormen. Toch is de collectie veel meer draagbaar dan Loewe’s zomercollectie van vorig jaar. Jurken kregen toen een plant op de borst en er waren gepixelde kledingstukken.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dit keer ogen de looks, net als die van andere modehuizen die deze maand hun nieuwe collectie toonden, opvallend cozy en warm voor een lente-/zomercollectie. Zo werden modellen bedekt met grof gebreiden vesten met gouden knopen, waaronder hun armen verstopt bleven. Ook zijn de schoenen minder uitbundig. In plaats van hakken met (on)opgeblazen ballonnen, lopen nu vooral comfortabele sandalen en glinsterende ballerina’s de runway op.

Broeken met hoge taille

Ondanks dat de nieuwe collectie erg inzet op Normcore, verschijnt er wel een element die voor verhitte discussies onder verschillende generaties kan zorgen: de broek met hoge taille. Nu zijn broeken met hoge taille überhaupt een gewaagde keuze tussen al het low waisted geschut van tegenwoordig, maar de broeken van Loewe zijn wel héél hoog: tot over de navel en daar voorbij. En ze komen in verschillende kleuren en texturen.

Of deze broeken net zo’n hit worden als de Loewe-tanktop waarvan de modewereld in de ban was, valt te betwijfelen. Wel voorspellen we dat de leren tassen – van klein tot groot en versierd met gouden schakelkettingen – als zoete broodjes de toonbank over zullen gaan.

loewe lente zomer 2024
©Spotlight