loewe-maakt-high-fashion-campagnefilm-met-luca-guadagnino-als-voorproefje-van-nieuwe-mannencollectie-258325
©Luca Guadagnino/Loewe

Het gerenommeerde Spaanse modehuis Loewe staat bekend om hun collecties, maar minstens zo om hun artistieke campagnes. Van hun recente surrealistische schoencampagne tot het creëren van een pixelcollectie – het label weet ons steeds te verrassen. Nu slaat het Spaanse modehuis de handen ineen met de gerenommeerde Italiaanse regisseur Luca Guadagnino. Vooral bekend van de bekroonde en meeslepende film Call Me by Your Name. Samen maakten ze een korte film die je meeneemt in de surrealistische wereld van Loewe en tegelijk een tipje van de sluier geeft van hun nieuwe mannencollectie.

Loewe x Luca Guadagnino

De samenwerking tussen Loewe’s creative director Jonathan Anderson en Guadagnino is een samensmelting van mode en kunst. De film die I Dreamt of Loewe heet, weerspiegelt Guadagnino’s kenmerkende esthetiek en verfijnde stijl in combinatie met de moderne elegantie van Loewe. Als getalenteerd filmmaker heeft Guadagnino een oog voor detail en een diep begrip van het creëren van visuele pracht – net zoals Loewe. Het is precies dit wat we terug zien in de film die hij maakte met Anderson.

De twee minuten-durende film speelt zich af bij de David Zwirner Gallery in New York. De recente tentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaar Franz West dient als decor. In I Dreamt of Loewe zien we hoe model Andrea Isidori in slaap valt op een bed, waarna hij dromt over de wereld van Loewe.

Sneak peek van de nieuwe collectie

Omringd door kleurrijke sculpturen – de werken van West getiteld Echolalia (2010) – zien we een voorproefje van de nieuwe mannencollectie. Zo zien we zonnebrillen versierd met kristallen, veel gestreepte overhemden, lange jassen en wijde pantalons. Blauwe gebreide vesten worden gecombineerd met hoge saliegroene pantalons en lichtgebreide polo’s. Ook zien we nieuwe loafers én wordt duidelijk dat deze collectie een aantal nieuwe tassen zal hebben. Kortom: de film geeft het publiek een nieuwe soort ervaring van mode, én de nieuwe Loewe-collectie die op 24 juni in Parijs wordt onthuld.

Je bekijkt de korte film I Dreamt of Loewe hieronder.