de-nieuwe-loewe-schoenencollectie-wakkert-onze-inner-crazy-shoe-lady-aan-249243
©Loewe

Hoewel de meesten van ons óók fan zijn van de huidige minimalistische en stille luxe-trends, heeft (vrijwel) iedereen een extravagante kant. Hoe aanwezig die is en of we die allemaal tot uiting laten komen is een tweede, maar dat hij van tijd tot tijd kan worden aangewakkerd wanneer de juiste ontwerpen de revue passeren, staat vast. Grote kans dat dat gebeurt met de net gelanceerde collectie van Loewe: een die je wildste schoendromen laat uitkomen. Gek? Ja. Een tikkeltje dramatisch? Absoluut. Maar desalniettemin oh-zo-cool. Maak kennis met onze nieuwste schoenobsessie – en wellicht binnenkort ook de jouwe: deze nieuwe Loewe-schoenen.

Loewe-schoenen lente/zomer 2023

Het Spaans modehuis Loewe staat bekend om haar stijlvolle, surrealistische ontwerpen gecombineerd met een ambachtelijke en artistieke benadering. Van peplum tops gemaakt van gigantische bloemen tot looks met verbazingwekkende pixel-achtige details: we kunnen rustig zeggen dat Loewe’s ontwerper Jonathan Anderson de koning is van het moderne surrealisme – vooral als het aankomt op schoenen.

De nieuwe Loewe lente/zomer 2023-schoenencollectie is daarop geen uitzondering. De ontwerpen variëren van lakrode robuuste Minnie Mouse-achtige hakken tot ballonpumps gemaakt van honderden echte (!) ballonnen. De collectie is gebaseerd op een balans in contrasten, zo stelt het modehuis. Klassiek handwerk komt samen met een “fetish attitude” en scherpe vrouwelijkheid, wat resulteert in ingenieus gemaakte lakschoenen met gevlochten details van leer en rubber, en strappy sandalen met asymmetrische vormen en hakken.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Loewe lente/zomer 2023 schoencampagne
©Loewe

Crazy shoe lady

De uiterst creatieve en bijna conceptuele ontwerpen van Loewe’s Jonathan Anderson zijn ‘out there‘ en vormen een soort kunstwerk aan je voet. Andersons missie om altijd “het normale te verheffen” lijkt ook hier van toepassing. Verrassend eenvoudige materialen worden plots bijzonder door vernieuwende vormen en onverwachtse groottes. Maar toch, een terechte vraag: hakken gemaakt van ballonnen, gaan we die echt dragen? Het enige juiste antwoord is wat ons betreft: waarom niet?

Laat de inner crazy shoe lady in jezelf los met deze op zijn zachtst gezegd verrassende schoenontwerpen die de meesten van ons zullen doen fronsen van verbazing. Maar tegelijkertijd laten ze ons modehart sneller kloppen. Van de ballonhakken tot de sandalen met een enorme waterlelie: choose your fighter.

Loewe lente/zomer 2023 schoencampagne
©Loewe