lois-jeans-herlanceert-t-shirt-dat-abba-bijna-50-jaar-geleden-droeg-295399
©Courtesy of Lois Jeans

Nu het Eurovisie Songfestival van 2024 nadert, kunnen zowel fans van ABBA als liefhebbers van vintage mode hun hart ophalen. Lois Jeans herlanceert namelijk zijn iconische T-shirt, dat in de jaren zeventig werd gedragen door de legendarische Zweedse band.

Lois Jeans herlanceert iconisch T-shirt

Het T-shirt in kwestie, een kraakhelder wit exemplaar versierd met het Lois Jeans-logo, heeft een speciale plek in de popcultuurgeschiedenis. Het shirt werd gedragen door drie ABBA-leden nadat zij meededen aan het Eurovisie Songfestival. De band was voor de zangwedstrijd al populair in Zweden en een aantal andere Europese landen, maar brak vlak hierna volledig internationaal door mede dankzij hun historische Eurovisie-winst met de hit Waterloo.

Het shirt is overigens niet alleen een nostalgische throwback. Ook is het een weergave van de iconische seventies stijl destijds. De band droeg het shirt namelijk compleet met flared jeans en spijkerjacks. Leuke stylingdetails: Anni-Frid Lyngstad rolde haar spijkerbroek op tot een capribroek en combineerde de look met espadrilles. Björn Ulvaeus maakte zijn outfit af met klompen.

Eurovisie Songfestival 2024

Er is geen beter moment om het shirt opnieuw uit te brengen dan nu. Niet alleen is het precies vijftig jaar geleden dat ABBA er met de Eurovisie-winst vandoor ging, ook is de zangwedstrijd dit jaar terug in hun geboorteland. Van dinsdag 7 mei tot zaterdag 11 mei vindt in Malmö, Zweden het Eurovisie Songfestival 2024 plaats. Naast het blauwe pak met puntschouders van Joost Klein, gaan we dit T-shirt vast ergens spotten tijdens de zangwedstrijd.

Lois Jeans t-shirt
©Courtesy of Lois Jeans