de-intieme-strandbruiloft-van-call-her-daddy-alex-cooper-en-matt-kaplan-in-riviera-maya-295293

Hoe Alex Cooper en Matthew (Matt) Kaplan – de medeoprichters en co-CEO’s van Trending Media Company en sinds afgelopen weekend newlyweds – elkaar ontmoetten, is goed gedocumenteerd, zoals de Daddy Gang weet. Voor de niet-ingewijden: de Daddy Gang is hoe Cooper (ook bekend als Father Cooper) de trouwe luisteraars van haar podcast Call Her Daddy noemt. Cooper is de co-creator en host van de wekelijkse podcast op Spotify. Ze wordt gezien als “de succesvolste vrouw in podcasting” door Time Magazine en als “Gen Z’ers Barbara Walters” door Rolling Stone. Bekijk hier de beelden van de bruiloft van Alex Cooper en Matt Kaplan.

De bruiloft van Alex Cooper

Het liefdesverhaal begint midden in de pandemie – in juli 2020, om precies te zijn. De agent van Cooper regelde een paar Zoom-meetings voor haar met film- en televisiebedrijven. “Na veel meetings was mijn laatste vergadering van de dag met ACE Productions, Matt’s bedrijf”, herinnert Alex zich. “Ik logde in op Zoom en dacht meteen: wow, deze producer is erg knap, maar blijf geconcentreerd, Alex. In de meeting zaten ook nog ongeveer vijf andere mensen van zijn bedrijf, maar ik bleef maar staren naar Matt.” Na het gesprek had Alex een voorgevoel dat het niet de laatste keer zou zijn dat ze Matt zou zien.

Toen de televisieshow niets opleverde, besloot het duo om af te spreken. “We gingen een paar keer uit eten in L.A. en zaten dan op parkeerplaatsen, pandemic style, en ik twijfelde er na het eerste etentje niet aan dat hij de man zou zijn met wie ik de rest van mijn leven zou doorbrengen. Ik ben heel kieskeurig, dus dit was heel belangrijk voor me.”

Cynisch tegenover trouwen

Terwijl ze hun dates voortzetten, begon Alex haar lang gekoesterde desinteresse in trouwen te heroverwegen. “Ik was altijd een cynicus als het op trouwen aankwam”, geeft Alex toe. “Maar vanaf het begin van onze relatie ben ik eerlijk geweest tegen Matt. Ik vertelde hem dat ik misschien toch meer geïnteresseerd was in het idee van een ‘levenspartner’ dan ik dacht. Toen ik opgroeide, zag ik hoe mijn ouders de once-in-a-lifetime liefde beleefden. Ze zijn nog steeds samen, dit jaar veertig jaar. Ik was ervan overtuigd dat ik nooit zou vinden wat zij hebben, dus zocht ik er niet naar. Maar ik wist niet dat ik gewoon mijn Matt Kaplan moest vinden. Ik herinner me dat ik op een dag wakker werd en me realiseerde dat ik het wilde. Matt’s liefde voor mij en zijn toewijding om te groeien als individuen en partners, veranderde mijn mening over het huwelijk volledig.”

De verloving

Dus op 3 mei 2023 deed Matt hetgeen Alex tóch op hoopte. “Ik kwam thuis van een fotoshoot op een vrijdag – ik wist niet dat het een nepfotoshoot was die Matt voor me had geregeld zodat ik mijn haar en make-up zou laten doen”, herinnert ze zich. “Het was een lange week geweest. Ik was opgewonden om thuis te komen, in de jacuzzi te zitten en whisky te drinken met mijn vriend. Toen ik bij het huis stopte, stond Matts auto er niet, dus ik dacht dat hij nog op kantoor zat. Ik liep ons huis binnen in joggingbroek en sweatshirt. Ik was klaar om op de bank te gaan liggen en Grey’s Anatomy te kijken tot hij thuiskwam. Maar in plaats daarvan liep ik de meest romantische, verbluffende setting binnen. Ik was in shock. Adele speelde door mijn hele huis, overal brandden er kaarsen en op de tafel stond een laptop met de tekst: play me.”

Alex drukte op play en er verscheen een video die Matt had gemaakt. Hij droeg dezelfde outfit als drie jaar geleden tijdens dat eerste Zoom-gesprek en vertelde over hun leven en liefde samen, maar legde uit dat er één ding ontbrak. “Ga het zoeken”, zei hij. Alex begon aan de speurtocht, van kamer naar kamer door het hele huis. Elke kaart op de speurtocht bracht haar terug naar een ander deel van hun leven samen, met elke kamer gestyled volgens een thema in hun romance. De laatste kaart leidde haar naar de binnentuin, waar ze de hoek omsloeg en zag dat Matt en hun hond Henry op haar stonden te wachten, onder een boog vol bloemen.

Een magische avond

“We huilden, we kusten, we vierden feest en het was de meest magische avond van mijn leven”, herinnert Alex zich. Tot slot had Matt nog een verrassing in petto. “Ik dacht dat hij ons meenam voor een speciaal diner voor twee, maar toen ik de lobby van het restaurant binnenliep, had hij tot mijn grote verrassing al mijn beste vrienden en familie ingevlogen”, vertelt Alex. “De rest van de avond hebben we feest gevierd. Eén ding over Matt Kaplan: hij is de meest romantische man die ik ooit in mijn leven heb ontmoet.”

Na de verloving sprongen de twee in de planningsmodus – met de bruidegom voorop. “Het planningsproces was een droom”, zegt Alex. “Matt regelde bijna alles, dus ik had geen stress. Ter verdediging: als producer is Matt’s specialiteit plannen, visualiseren en dingen tot leven brengen. Ik wist dat als ik wilde dat het perfect zou verlopen, ik het aan Matt moest overlaten. Natuurlijk heb ik bijgedragen waar ik kon, zoals welke smaak de taart zou krijgen, maar ik geef Matt zoveel credit omdat hij echt het zware werk op zich heeft genomen. En het was perfect.”

Een bruiloft met een vakantiegevoel

Matt legt uit dat ze graag wilden dat het zou voelen als een vakantie voor hun familie en vrienden. Daarom kozen ze al snel Mexico als bestemming. “We wilden geen formele bruiloft”, zegt hij. “We wilden dat het ontspannen en authentiek zou aanvoelen. Van het decor tot de festiviteiten: alles was heel natuurlijk samengesteld.”

De twee werkten samen met Bash Please om alle logistiek te coördineren. “We wilden een bestemming kiezen die privé en romantisch was en niet alleen voor ons, maar voor al onze gasten aanvoelde als een vakantie”, zegt Alex. “Het was heel belangrijk voor ons om de gastenlijst klein te houden, zodat we aanwezig konden zijn met elkaar en de mensen van wie we het meest houden en die ons hebben geholpen te worden wie we nu zijn.”

De jurken van Alex Coopers bruiloft

Alex’ garderobe voor het weekend van de bruiloft was helaas iets waar Matt níet mee kon helpen. “In het begin, toen we de planning van de bruiloft bespraken, had ik echt geen idee wat ik wilde dragen”, zegt ze. “Ik had geen vison boards van toen ik jonger was en ik had er ook geen gemaakt toen Matt eenmaal op één knie was gegaan en ik ja had gezegd. Ik had geen idee welke richting ik op wilde en ik was een beetje overweldigd. Dus ik begon gewoon dingen uit te proberen.”

Ze paste meerdere designerjurken met haar stylist Mimi Cuttrell, maar niets voelde goed. Uiteindelijk nam ze haar toevlucht tot Pinterest. Na urenlang scrollen door inspiratiefoto’s kwam ze een jurk tegen van Danielle Frankel die precies was wat ze wilde. “Ik stuurde de foto meteen naar Mimi en vroeg haar de jurk voor me te halen. Natuurlijk wilde ik hem zo snel mogelijk passen. Ik had het gevoel dat de gebroken witte kleur en de vintage maar toch moderne elementen perfect bij mij zouden passen”, legt Alex uit. “Toen ik hem aanhad, wist ik dat we hadden gevonden wat ik zocht.”

Van custom Danielle Frankel tot vintage Versace

Mimi nam contact op met Danielle Frankel en van daaruit begonnen ze het proces van het creëren van een op maat gemaakte jurk. Daarbij gebruikten ze de originele jurk van de ontwerpster als inspiratie, maar veranderden ze de V-halslijn in een rechte halslijn en een druppelvormige taille. Samen met Danielle probeerden ze veel verschillende variaties van hoe groot de sleep en rok konden zijn, maar ze bleven terugkomen op de eenvoudigste versie zonder sleep. Tijdens de laatste pasbeurt probeerde Alex sluiers, en uiteindelijk voelde de korte sluier goed. “De jurk bleek echt mijn droom te zijn”, vertelt de bruid. “Ik voelde me er zo klassiek en chic in. Ik voelde me zelfverzekerd en sexy, maar toch elegant en tijdloos.”

Een andere Danielle Frankel-showstopper met parels werd uitgekozen voor de donderdagavond. Alex wilde een jurk die paste bij de speakeasy-vibe van de locatie, en deze jurk voldeed aan de verwachtingen. Op vrijdagavond droeg de bruid een vintage jurk van Donna Karan. “Tijdens een van onze pasbeurten had Mimi deze jurk gekozen om al het wit open te breken. Hij was waanzinnig”, zegt Alex.

De laatste grote look die werd gekozen was een vintage jurk van Alexander McQueen voor de afterparty. “Ook toen ik deze jurk paste, wist ik het”, herinnert Alex zich. “Iedereen in de kamer was stil en we staarden elkaar allemaal geschokt aan. Het is een van de mooiste jurken die ik ooit in mijn leven heb gedragen.” Toen ze alle hoofdonderdelen van haar bruidsgarderobe had gevonden, wilde Alex ook nog de optie van een after-afterparty-look overwegen. Ze vond deze laatste look uiteindelijk tijdens een van hun laatste fittings: een vintage korset-look van Versace. “Het was adembenemend en sexy, maar nog steeds in dezelfde off-white look als de rest van de outfits.”

Een strandbruiloft in Mexico

Het huwelijksweekend begon op 4 april in Riviera Maya, Mexico. Op de ochtend van de bruiloft maakte Alex zich klaar in een suite met uitzicht op het strand met haar beste vriendinnen, die allemaal bijpassende blauwe Skims-jurken droegen. Voor haar elegante knot werkte ze samen met haarstylist Cherilyn Farris en hair-colorist Jacob Schwartz. Make-upartiest Jenna Kristina maakte de minimalistische beautylook van de bruid.

Na cocktails, begeleid door een strijkkwartet, begon de ceremonie om 17.00 uur precies. “Het was alles wat we wilden dat het zou zijn”, zegt Alex. “Het was emotioneel, oprecht en we hebben het precies zo gemaakt als we het voor ogen hadden.” Het stel zag af van de typische traditie van bruidsmeisjes en bruidsjonkers en bedacht een unieke lay-out voor de ceremonie.

“Er waren van die grote, antieke houten deuren die uitkeken op de binnenplaats, dus besloot ik dat ik, in plaats van langs onze gasten te lopen door het gangpad, de deuren zou openen en naar iedereen toe zou lopen. Het was het perfecte moment, want zodra ik naar buiten kwam, was Matt de enige die ik zag. Het was een heel dramatisch moment waarbij mijn jurk werd onthuld, maar ook een heel mooi euforisch moment tussen ons tweeën.”

Een nieuwe traditie

Alex koos er ook voor om met een andere traditie te breken: ze liep alleen naar het altaar, in plaats van met haar vader. “Aan het begin van de planning van de bruiloft verwierp ik het concept om door een man naar het altaar te worden begeleid”, zegt Alex. “Ik heb een geweldige relatie met mijn vader, en met mijn beide ouders, maar daar ging het niet om. Ik heb nooit van die traditie gehouden. Het is oud en achterhaald. Mijn moeder liep ook zelf naar het altaar, dus in zekere zin denk ik dat we onze eigen traditie creëren voor de vrouwen in onze familie.”

En voor Alex en Matt zou geen speciaal moment compleet zijn zonder hun geliefde honden Henry en Bruce. “Sommigen zien ze misschien als goldendoodles, maar wij zien ze als onze kinderen”, grapt Alex. “Zij waren de ringdragers. Ze hadden elk een van onze ringen om hun halsband en toen mijn broer om de ringen vroeg, hadden ze hun eigen moment toen ze door de dubbele deuren binnenkwamen en door het gangpad renden. Het was perfectie.”

De ceremonie

Alex’ broer Grant voltrok het huwelijk. “Hij heeft mijn hele leven een grote rol gespeeld en hij en Matt hebben zo’n goede band opgebouwd”, zegt Alex. “Mijn broer heeft zo’n geweldig werk geleverd door zo mooi over onze relatie te spreken.” Het stel koos er ook voor om hun geloften pas tijdens de ceremonie met elkaar te delen. “Hoewel mijn leven vrij openbaar is, houden we de echte intieme band die Matt en ik hebben eigenlijk vrij privé”, zegt ze. “Dus toen onze familie en beste vrienden ons onze gevoelens voor elkaar hoorden verwoorden in die intieme setting, voelde dat elektrisch. Zoals je op bijna elke foto zult zien, hield bijna niemand het droog. Dat moment zullen we nooit vergeten.”

De gasten werden van de ceremonie naar een cocktailuurtje geleid. Daarna gingen ze allemaal naar het strand, waar een openluchttent stond. “Je kon de golven op de achtergrond horen terwijl we zaten en aten”, zegt Alex. “Aangezien Matt en ik allebei twee linkervoeten hebben, kozen we niet voor een eerste dans. In plaats daarvan deden we ook dit weer op onze eigen manier. Zo kozen we voor een eerste shot met al onze gasten.”

Het feest

Nadat er toespraken waren gehouden door familieleden en vrienden, ging iedereen naar de dansvloer. “En ik weet wat je denkt: een kleine intieme bruiloft klinkt als een potentieel recept voor een extreem ongemakkelijke dansvloer. Maar dat was absoluut niet het geval. Er waren dance-offs en zelfs crowd surfing. En nogmaals, ik ben geen danser, maar niemand maakte zich die avond druk om iets. Iedereen was in de wolken.” Voor de finale pakte Alex’ vader de microfoon om aan te kondigen dat iedereen de oceaan in moest rennen, met jurken, pakken en al. “Ik verwachtte dat alleen mijn beste vrienden mee zouden doen, maar tot mijn grote schrik liep bijna iedereen de oceaan in”, herinnert Alex zich.

Veel bruiden hebben het er na hun huwelijk over dat hun trouwdag een waas was. Maar Alex Cooper zou haar bruiloft helemaal niet zo beschrijven. “Matt en ik wilden allebei zo graag dat het weekend in het teken zou staan van aanwezig zijn met elkaar en met onze vrienden en familie. En dat is precies wat we hebben gedaan”, zegt ze. “Er is geen detail of moment dat ik me niet zal herinneren. Ik zal deze viering van onze liefde voor altijd koesteren.”

Alex Coopers bruiloft
©Kristen Marie Parker
1/34
Native Share
Onze honden zijn als onze kinderen, dus natuurlijk moesten Henry en Bruce het hele trouwweekend aanwezig zijn.
De bruiloft van Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
2/34
Native Share
Genieten van het strand voordat al onze gasten arriveren.
Een zandsculptuur van de honden van Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
3/34
Native Share
Henry en Bruce hadden hun eigen zandsculptuur dat onze vrienden en familie het hele weekend begroette.
De eerste look van Alex Cooper tijdens haar bruiloft
©Kristen Marie Parker
4/34
Native Share
De eerste avond koos ik voor een jurk geborduurd met echte barokparels en transparante pailletten. We combineerden het met bijpassende op maat gemaakte Jimmy Choo satijnen hakken en Material Good antieke 18-karaats witgouden oorbellen. Matt droeg een maatpak van The Cloakroom met Saint Laurent schoenen.
De drankjes tijdens de bruiloft van Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
5/34
Native Share
We serveerden ons favoriete drankje, espresso martini's, met onze initialen.
Het feest van de bruiloft van Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
6/34
Native Share
Ik was zo blij dat mijn vrienden die ik meer dan twintig jaar ken samen met mij feest vierden.
Het feest van Alex Coopers bruiloft
©Kristen Marie Parker
7/34
Native Share
We kozen voor een heel kleine bruiloft met onze beste vrienden en familie. Het was zo bijzonder om al onze favoriete mensen samen in één ruimte te hebben.
De bruiloft van Alex Cooper op het strand
©Kristen Marie Parker
8/34
Native Share
Met deze opstelling op het strand wilden we onze gasten een ontspannen gevoel geven, alsof ze op vakantie waren.
Alex Cooper draag een vintage Christian Dior playsuit gecombineerd met Jimmy Choo Val 70 Satin muiltjes.
©Kristen Marie Parker
9/34
Native Share
We vonden het heerlijk om elke dag wakker te worden met dit uitzicht op het strand en het water. Ik draag een vintage Christian Dior playsuit gecombineerd met Jimmy Choo Val 70 Satin muiltjes.
Alex Cooper draag een handgeborduurde tule jurk uit de lente/zomer 2011-collectie van Donna Karan gecombineerd met Material Good 18-karaats witgouden diamanten oorbellen.
©Kristen Marie Parker
10/34
Native Share
Ik draag een handgeborduurde tule jurk uit de lente/zomer 2011-collectie van Donna Karan gecombineerd met Material Good 18-karaats witgouden diamanten oorbellen.
Alex Cooper op weg naar haar rehearsal dinner.
©Kristen Marie Parker
11/34
Native Share
Op weg naar ons rehearsal dinner.
Alex Coopers bruiloft
©Kristen Marie Parker
12/34
Native Share
Deze uitzichten waren betoverend.
Alex Cooper en Matt Kaplan
©Kristen Marie Parker
13/34
Native Share
Alex Coopers vrienden gaven hilarische en emotionele speeches.
©Kristen Marie Parker
14/34
Native Share
Al onze vrienden gaven hilarische en emotionele speeches. Het was zo'n gedenkwaardige avond.
Alex Coopers bruiloft
©Kristen Marie Parker
15/34
Native Share
Kijk eens hoe prachtig deze jurk eruitziet op het strand.
Matt maakt zich klaar voor de ceremonie. Hij droeg een maatpak van The Cloakroom en schoenen van Saint Laurent.
©Kristen Marie Parker
16/34
Native Share
Matt maakt zich klaar voor de ceremonie. Hij droeg een maatpak van The Cloakroom en schoenen van Saint Laurent.
De bruidsjurk van Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
17/34
Native Share
Mijn trouwjurk was op maat gemaakt door Danielle Frankel. Het was een zijden wollen baljurk met vierkante hals en een korset. Ik droeg er een paar op maat gemaakte Jimmy Choo sandalen onder en combineerde de look met 18-karaats witgoud met 10-karaats peervormige witte diamanten oorbellen van Lorraine Schwartz.
Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
18/34
Native Share
De laatste hand leggen aan haar en make-up.
Alex Cooper maakt zich klaar voor de bruiloft
©Kristen Marie Parker
19/34
Native Share
Ik maakte me klaar in deze Victoria Beckham-jurk met op maat gemaakte Jimmy Choo Elme ballerina's. Elke strik was geborduurd met onze initialen erop.
Alex Coopers huwelijk
©Kristen Marie Parker
20/34
Native Share
Het was een heel emotioneel moment om mijn ouders te zien toen ik mijn trouwjurk droeg.
Matt, Henry en Bruce lopen naar het altaar.
©Kristen Marie Parker
21/34
Native Share
Matt, Henry en Bruce lopen naar het altaar.
Alex Cooper en Matthew Kaplan
©Kristen Marie Parker
22/34
Native Share
Ik besloot dat ik niet langs onze gasten door het gangpad zou lopen, maar dat de deuren open zouden gaan en dat ik naar iedereen toe zou lopen. Het was een perfect moment, want toen de deuren opengingen, was Matt de enige die ik zag.
Alex Cooper en Matthew Kaplans huwelijk
©Kristen Marie Parker
23/34
Native Share
Mijn broer Grant verzorgde de ceremonie.
Bruiloft Alex Cooper en Matt Kaplan
©Kristen Marie Parker
24/34
Native Share
Matt en ik schreven geloften voor elkaar, wat het meest bijzondere deel van de ceremonie was.
Bruiloft Alex Cooper en Matt Kaplan
©Kristen Marie Parker
25/34
Native Share
Ik lees mijn geloften voor aan mijn (bijna) man.
De kus
©Kristen Marie Parker
26/34
Native Share
Mag hij de bruid kussen? Ik mag de bruidegom kussen!
©Kristen Marie Parker
27/34
Native Share
De tafelsetting in combinatie met de achtergrond was adembenemend. Het was zo mooi om de oceaan vanaf onze stoelen te zien en de golven te horen.
Alex Cooper en Matt Kaplan
©Kristen Marie Parker
28/34
Native Share
We konden echt niet gelukkiger zijn.
Alex draagt een zijden chiffon korsetjurk uit de lente/zomer 2003 'Irene'-collectie van Alexander McQueen, gecombineerd met Jimmy Choo Metz-sandalen.
©Kristen Marie Parker
29/34
Native Share
Ik kleedde me snel om in een van mijn favoriete looks. Een zijden chiffon korsetjurk uit de lente/zomer 2003 'Irene'-collectie van Alexander McQueen, gecombineerd met Jimmy Choo Metz-sandalen.
Alex Cooper
©Kristen Marie Parker
30/34
Native Share
Als man en vrouw onze receptie binnengaan.
De taart tijdens de bruiloft van Alexandra Cooper
©Kristen Marie Parker
31/34
Native Share
Het aansnijden van de taart. We kozen niet voor een traditionele bruidstaart in lagen, maar voor iets eenvoudigers dat meer bij ons paste. De taarten waren heerlijk.
De avondlook van Alex Coopers bruiloft
©Kristen Marie Parker
32/34
Native Share
Ik veranderde mijn outfit in deze vintage Gianni Versace ecru lace-up korset top en rok uit 1995, gecombineerd met mijn favoriete Jimmy Choo Val 70 Satin muiltjes. Ik droeg Material Good vintage saffier en diamanten oorbellen uit 1980.
©Kristen Marie Parker
33/34
Native Share
Mijn vader pakte de microfoon en kondigde aan iedereen aan dat we allemaal de oceaan in moesten gaan, met jurken, pakken en al.
Alex Cooper bruiloft
©Kristen Marie Parker
34/34
Native Share
Mijn man.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.