zo-maakte-louis-vuitton-de-schitterende-critics-choice-awards-jurk-van-michelle-williams-238831
©Kevin Mazur/Getty Images for Critics Choice Association

Het awardseizoen is niet alleen garantie op een prijzenregen, maar ook een parade aan fantastische feestelijke looks. Afgelopen zondagavond werden de Critics Choice Awards uitgereikt in Los Angeles. Hier vulde de rode loper met glitter en glamour – en dan hebben we het vooral over de look van Michelle Williams. De actrice droeg een sleek ontwerp van Louis Vuitton met een gouden, discobalachtige afwerking. Het Franse modehuis geeft ons nu een exclusief kijkje in het atelier om te zien hoe deze custom jurk werd gemaakt.

Michelle Williams in Louis Vuitton tijdens Critics Choice Awards

Michelle Williams stond op de nominatielijst in de categorie Beste Actrice voor haar werk in Steven Spielbergs The Fabelmans. Het beeldje ging helaas aan haar neus voorbij, maar met haar elegante look was de actrice alsnog de ster van de avond. Stylist Kate Young kleedde Williams in een prachtige Savoir Faire-jurk van Louis Vuitton en sieraden van Tiffany & Co. De op maat gemaakte gouden jurk bestaat uit een asymmetrische schouder en een geplooide rok.

Het borduurwerk van de jurk bevat pailletten in de vorm van vierkanten, die worden afgewisseld met Swarovski-kristallen en glazen buisjes. Metalen kralen op het decolleté maken de jurk af. Uiteraard zaten er heel wat uren in dit gedetailleerde werk. In totaal duurde het 180 uur om de jurk in elkaar te zetten. Daarnaast kostte het borduurwerk van de jurk 980(!) uur. Hiervoor gebruikten de couturiers maar liefst 22.350 pailletten.

Wil je de schitterende details van de jurk van dichtbij zien? Krijg hieronder een kijkje in het atelier van Louis Vuitton.

louis vuitton savoir faire jurk
©Courtesy of Louis Vuitton
louis vuitton jurk details
©Courtesy of Louis Vuitton
louis vuitton jurk atelier
©Courtesy of Louis Vuitton