de-13-meest-extravagante-koffers-die-louis-vuitton-ooit-gemaakt-heeft-237064

Wat is beige en bruin, bijna 170 jaar oud, perfect om mee te nemen en komt in de vorm van een bibliotheek, cocktailbar en bloembak? Dan hebben we het natuurlijk over de hutkoffers van Louis Vuitton. In de loop van de jaren heeft het Franse modehuis een aantal unieke trunks voortgebracht, die allesbehalve standaard zijn. Ter ere van het iconische item zetten we de meest extravagante koffers van Louis Vuitton op een rij.

De iconische koffers van Louis Vuitton

De kunst van het koffers maken zit in het DNA van het modehuis. Louis Vuitton specialiseerde zich in het vakmanschap voordat hij in 1854 zijn gelijknamige bedrijf oprichtte en voorgoed de bagagebusiness veranderde. Zijn vaste klanten – onder wie de toenmalige keizerin van Frankrijk, Eugénie de Montijo – gingen steeds vaker en verder reizen, waardoor Vuitton besloot stevigere en makkelijker vervoerbare bagage te maken. Lees: rechthoekige hutkoffers met een platte bovenkant die gestapeld kunnen worden in het ruim van een schip of treinwagon (in tegenstelling tot de koepelvormige ontwerpen uit die tijd).

Bovendien waren de koffers bekleed met het zogeheten Trianon-canvas, een materiaal dat bestand was tegen beschadiging maar geen extra gewicht toevoegde. In de beginjaren kwamen de Louis Vuitton-koffers enkel in het grijs, maar nadat de ontwerpen volop gekopieerd werden door concurrenten volgden er andere uitvoeringen: gestreept canvas, ruiten en in 1896 het legendarische monogram waar het modehuis nu zo bekend om staat. Elke koffer was uitgerust met een inbraakveilig slot, nog zo’n innovatieve ontwikkeling van Vuitton.

Extravagant, extravaganter, extravagantst

Het is al een luxe om de gelukkige eigenaar te zijn van een set Louis Vuitton-koffers, maar het kan nog veel glamoureuzer. Wat dacht je van je eigen, volledig op maat gemaakte creatie? Het atelier van Louis Vuitton in Asnières, net buiten Parijs, maakt al sinds begin 1900 bestellingen op aanvraag naar de bijzondere wensen en behoeften van klanten. Zo maakte het modehuis ooit een bibliotheekkoffer voor Ernest Hemingway in 1923 en een speciale koffer met ruimte voor 36 paar schoenen voor de Frans-Amerikaanse zangeres en actrice Lily Pons in 1925.

Ook vandaag de dag maakt Louis Vuitton koffers op bestelling. Een paar voorbeelden: een poppenhuis, een party trunk met alles wat je nodig hebt voor een geslaagd feestje en een complete beautytafel. Bekijk hieronder de meest over-de-top koffers uit de geschiedenis van het Franse modehuis. Benieuwd naar meer extravagante koffers van Louis Vuitton? Die vind je in het boek Louis Vuitton: 100 Legendary Trunks uit 2010. Ook zijn er veel bijzondere creaties te bewonderen in de tentoonstelling LV Dream in Parijs.

Poppenhuis

Een poppenhuis is een van de bizarste koffers van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
1/12
Native Share

Bureaukoffer

Louis Vuitton bureau als koffer
©Louis Vuitton
2/12
Native Share

Picknickset

Picknickset van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
3/12
Native Share

Partykoffer

Party trunk
©Louis Vuitton
4/12
Native Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviesset

Een servieskoffer is een van de bizarste koffers van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
5/12
Native Share

Mini-bibliotheek van Ernest Hemingway

Ernest Hemmingway koffer
©Louis Vuitton
6/12
Native Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bordspellen

Bordspellen van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
7/12
Native Share

Bloembak

Plantenbak van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
8/12
Native Share

Koffer van regisseur Wes Anderson

Wes Anderson koffer
©Louis Vuitton
9/12
Native Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beautytafel

Louis Vuitton beautytafel
©Louis Vuitton
10/12
Native Share

Schoenenkoffer van Lily Pons

Schoenenkoffer van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
11/12
Native Share

Sieradenkoffer

Sieradenkoffer van Louis Vuitton
©Louis Vuitton
12/12
Native Share

World Cup-koffer

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)