hola-barcelona-louis-vuitton-cruise-2025-werd-getoond-in-het-prachtige-park-guell-299473

Barcelona was donderdag het stralende middelpunt van de modewereld toen Louis Vuitton zijn Cruise 2025-collectie onthulde in Park Güell. Onder de kleurrijke mozaïeken en tussen de pilaren van Antoni Gaudí toonde ontwerper Nicolas Ghesquière een show die evenveel kunst als mode was. Vogue was erbij en deelt vijf dingen die opvielen tijdens dit spectaculaire mode-evenement.

Louis Vuitton Cruise 2025

Een hommage aan Spaanse invloeden

Hoewel de locatie misschien deed vermoeden dat Gaudí zelf de grootste inspiratiebron was, liet Ghesquière zich ook inspireren door andere beroemde Spaanse figuren. In de aanloop naar de show noemde hij onder anderen de schilders Velázquez, Goya en Zurburán. Maar ook flamenco-danseressen, filmmaker Luis Buñuel en de hedendaagse film As Bestas van Rodrigo Sorogoyen. Deze verschillende invloeden resulteerden in een collectie die eer betoonde aan de Spaanse cultuur. Van klassieke vormen en stijlen van de oude meesters tot de moderne en avontuurlijke geest van hedendaagse kunstenaars: Ghesquière bracht een breed scala aan Spaanse invloeden samen op de catwalk.

Louis Vuitton cruise 2025
©Courtesy of Louis Vuitton
1/5
Native Share

Clash van traditionele en moderne silhouetten

De collectie opende met strak getailleerde looks in neutrale tinten, gecombineerd met gaucho-hoeden en racezonnebrillen. Deze looks deden denken aan zowel traditionele Spaanse mode als moderne, jeugdige frisheid. De eerste outfits hadden brede kragen en sterke schouders die ook verwezen naar de omgekeerde driehoeksilhouetten uit de jaren tachtig. Deze mix van traditie en modern zorgde voor een zowel ingetogen als extravagante look.

Louis Vuitton cruise 2025
©Courtesy of Louis Vuitton
2/5
Native Share

Experimentele materialen en technieken

Ghesquières kenmerkende experimentele benadering was duidelijk zichtbaar in de collectie. Zo liet hij zijden en wollen jurken in kokend water dompelen om alleen de wol te laten krimpen. Daarnaast zagen we een witte kanten rok die opnieuw werd samengesteld met draadhaakjes. Dit was gedaan in de stijl van Paco Rabanne– de Spaanse ontwerper met een grote liefde voor innovatieve technieken en texturen.

Louis Vuitton cruise 2025 kanten rok
©Courtesy of Louis Vuitton
3/5
Native Share

Overgang van strak naar volumineus

Wat begon met strakke, gestructureerde pakken en manteljurken, evolueerde naar het einde van de show in vloeiende silhouetten. Vooral de bubble rokken en -jurken, die nu enorm populair zijn, vielen op in de finale. De overgang van strak naar losjes gedrapeerde kledingstukken bracht een gevoel van vrijheid in de collectie.

Louis Vuitton cruise
©Courtesy of Louis Vuitton
4/5
Native Share

Op de eerste rij

Naast de spectaculaire mode op de catwalk, was het publiek gevuld met beroemdheden en mode-iconen. Zo spotten we Sophie Turner, die in de archieven dook en een roze pak uit de Cruise 2015-collectie van Louis Vuitton droeg. Dit deed zij ter ere van Ghesquières tiende jaar bij Louis Vuitton, vertelde ze aan Vogue. Ook waren Jennifer Connelly, Shay Mitchell, Ana de Armas van de partij. Net als Felix van Stray Kids, Regina King, Saoirse Ronan, Naomi Osaka en Jaden Smith.

Sophie turner Louis Vuitton cruise 2025
©Xavi Torrent/Getty Images for Louis Vuitton
5/5
Native Share