tyler-the-creator-ontwerpt-capsulecollectie-voor-louis-vuitton-kan-het-nog-steeds-niet-geloven-291180
©Courtesy of Louis Vuitton

Tyler, The Creator ontwierp voor Louis Vuitton een capsulecollectie die vanaf nu te koop is. Om de release te vieren, brengt het huis een korte film in première. Hier krijgen we een kijkje in het creatieve proces dat heeft geleid tot dit mooie moment voor de mannenmode.

Tyler, The Creator voor Louis Vuitton

Pharrell Williams, creatief directeur van de mannenafdeling bij Louis Vuitton, zei het al toen de collectie voor het eerst werd aangekondigd: “Er zijn zoveel elementen specifiek voor Tyler ingebouwd in deze stukken.” De film, die werd geregisseerd, art directed en gestyled door Tyler, laat op speelse wijze een aantal van die elementen zien. Het idee is om Louis Vuittons nieuwste ontwerper te volgen terwijl hij deze capsulecollectie fotografeert. Dit doet hij met zijn supergrote ‘Tyler’ (niet Leica) 35mm SLR camera, compleet met lichtmeter. Een andere easter egg voor de kenners van de Creator is de vluchtige cameo van een op maat gemaakte LV-fiets. Al is het niet de fiets waarop hij reed tijdens de herfst/winter 2022-show van Louis Vuitton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De film richt zich op een collectie met de basiselementen van preppiness. Denk aan golfgear, cricket sweaters, varsity jackets, Fair Isle-breisels en chino’s. Maar je ziet ook de bredere dandy-esthetiek die Pharrell Williams ontwikkelde bij LV. Dat Jason Jules gecast werd voor de korte film (hij draagt een roze vest in de video), is waarschijnlijk allesbehalve toeval. Hij is de co-auteur van het integrerende boek Black Ivy: A Revolt in Style. Sommige van de campagneshots – vooral het vliegtuig – voelen ook aan als bewuste verwijzingen naar eerdere manifestaties van Louis Vuittons beeldtaal.

‘Kan het nog steeds niet geloven’

In de korte film zien we ook Tylers Odd Future-medewerkers Travis Bennett en Na-Kel Smith en ontwerper Anwar Carrots. Hairstylist Ronnie McCoy III, die verantwoordelijk is voor de LV-coupe die te zien is in de film, deelt op zijn Instagram: “Thank you ain’t enough T. You got them keys and let the homies come with you.” Dat weerspiegelde precies wat Tyler, the Creator zelf over Pharrell zei toen we voor het eerst hoorden dat deze collectie eraan kwam: “P heeft altijd een deur voor me opengelaten, maar deze kan ik nog steeds niet geloven.”

Bekijk de korte film hieronder.