3-stijlelementen-uit-de-herfst-winter-2024-mannenshow-van-louis-vuitton-die-we-dit-najaar-gaan-zien-282558

Slechts een paar maanden na zijn eerste collectie voor Louis Vuitton zorgde Pharrell Williams dinsdag opnieuw voor opschudding met een mannenshow in de Jardin d’Acclimatation in Parijs. Het was een show geïnspireerd op de Amerikaanse western, met precies de juiste dosis coolness – waar Pharrell zo goed in is. Voor zijn nieuwste collectie verkende de artiest de vele invloeden die zijn carrière hebben gevormd. Hij combineerde de praktische stijl van workwear met savoir-faire, en zijn geboorteplek Virginia met de Franse essentie van het modehuis. Een blik op drie stijlelementen uit de herfst/winter 2024-mannenshow van Louis Vuitton die we dit najaar gaan zien.

De herfst/winter 2024-mannenshow van Louis Vuitton

Western accessoires

Bolo ties (traditionele cowboykettingen) sierden de halzen van vele modellen. Geïnspireerd op de 19e-eeuwse sieraden waren de varianten in de show versierd met echt turkoois, waardoor ze een eerbetoon brachten aan de esthetische codes van de cowboy. En naast de must-have boots van Timberland, een typische werkschoen gemaakt in de VS, maakten santiags (cowboylaarzen) de looks compleet – soms in een natuurlijk kleurenpalet, en soms met daarop cactussen, het woord ‘Texas’ of het logo van het Franse modehuis geborduurd.

Louis Vuitton menswear
©Spotlight
1/3
Native Share

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Suède en leer

Pharrell heeft de Louis Vuitton-dandy opnieuw uitgevonden, waarbij Western-invloeden en een mix en match van materialen een grote rol spelen. Zo zagen we onder meer suède overhemden met turquoise knopen en opgestikte zakken met studs. Daarnaast gebruikte de ontwerper leer in broeken, met het logo in reliëf.

Louis vuitton
©Spotlight
2/3
Native Share

De rok over de broek

Pharrell blinkt uit in het ontwerpen van accessoires. Zo geeft hij de legendarische tassen van het Franse modehuis een nieuwe look. Om de neo-cowboystijl compleet te maken, toonde de ontwerper tassen met een koeienprint en riemen met grote logogesps. Maar het ultieme modedetail van de show was toch wel de rok, die werd gedragen over een broek en met een witte blouse in een realistische print.

lv
©Spotlight
3/3
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.