beyonce-draagt-pharrell-williams-eerste-custom-louis-vuitton-look-tijdens-renaissance-tour-263373
©Leah Nardos Takele

Elke look in Beyoncé’s Renaissance World Tour-garderobe is een showstopper, van de zilveren Marine Serre-catsuit die ze droeg in Chicago tot de op maat gemaakte Tiffany & Co mini-jurk in Toronto. Maar ook al staat ze aan de top, dat weerhoudt haar er niet van om de lat steeds hoger te leggen. Tijdens haar show op 26 juli in Detroit debuteerde Beyoncé met Pharrell Williams’ allereerste custom look voor Louis Vuitton die perfect aansloot bij haar Renaissance-tour.

Beyoncé in Louis Vuitton tijdens Renaissance-tour

Sinds Beyoncé en Jay Z vorige maand op de eerste rij zaten bij Williams inaugurele Louis Vuitton-show in Parijs, was het slechts een kwestie van tijd voordat de sterren in de ontwerpen zouden verschijnen. Williams, de pas benoemde creatief directeur voor mannen bij Vuitton, ontwierp een glinsterende catsuit voor de uitverkochte show van de zangeres in Detroit. Williams’ aangepaste look heeft een variant op het onmiddellijk herkenbare vernieuwde Damier-patroon van het modehuis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De catsuit is niet alleen een nieuwe stap in Pharrell Williams’ ambtstermijn bij Louis Vuitton, maar ook een staaltje van opmerkelijk vakmanschap. Elk Damier-vierkantje is met de hand geassembleerd, een inspanning die resulteerde in meer dan 1500 uur aan alleen het borduurwerk. Het kostuum bevat ook 8000 kristalzilveren kralen, 5000 chromen bollen en 60.000 zwarte parels – allemaal met de hand geborduurd.

Easter eggs

Williams maakte ook van de gelegenheid gebruik om wat easter eggs achter te laten. Als eerbetoon aan Beyoncés fanbase, de Bey Hive, werden er tien gouden bijen van strass-steentjes en zwart email op het pak geborduurd. En voor het geval dat nog niet genoeg was, ontwierp Williams ook een serie Damier-looks op maat voor de dansers van de tour, waaronder Blue Ivy. Over een waanzinnige moeder-dochter look gesproken.

De catsuit van Louis Vuitton die Beyoncé droeg tijdens haar Renaissance-tour
©Leah Nardos Takele
Beyoncé en Blue Ivy in Louis Vuitton-looks
©Julian Dakdouk

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.