louise-trotter-stopt-als-creatief-directeur-van-lacoste-237790
©ANP

Na het vertrek van Alessandro Michele bij Gucci en de wissel van de wacht bij Burberry, begint ook Lacoste aan een nieuw hoofdstuk. Na vier jaar kondigt creatief directeur Louise Trotter haar vertrek aan.

Nieuw hoofdstuk voor Lacoste 

In de aankondiging bedankt Thierry Guibert, voorzitter van Lacoste, Louise voor haar jaren als creatief directeur. ‘Ik wil Louise bedanken voor haar creativiteit en inzet en voor haar bijdrage aan de nalatenschap van het merk.’ Ook maakt de voorzitter al bekend dat Trotter niet wordt vervangen door één nieuwe directeur. In plaats daarvan begint Lacoste aan een nieuw hoofdstuk. Zo schrijft Guibert: ‘Een collectief van ontwerpers zal zich samen inzetten voor Lacoste door talent en connecties te delen.’

‘Naast het ontwerpen van collecties wil ons merk verder gaan in zijn missie om culturen en gemeenschappen met elkaar te verbinden’, zegt Guibert over deze fase.

Louise Trotter

Louise Trotter, die eerder werkte voor Joseph, Whistles en Gap, staat bekend om haar elegantie en precieze silhouetten. In 2018 nam ze als eerste vrouwelijke creatieve directeur het roer van Felipe Oliveira Baptista over. In New York debuteerde ze met haar herfst-/wintercollectie voor 2019. Voor het sportieve modemerk wist de Britse ontwerper collecties te creëren die stijl en comfort combineren.

‘Ik ben zeer vereerd dat ik de nalatenschap van René Lacoste heb gediend, wiens sportieve waarden ik met me mee zal dragen’, schrijft Louise Trotter bij het aankondigen van haar vertrek. ‘Ik ben erg blij dat ik me heb aangesloten bij dit unieke merk dat erfgoed en avant-garde perfect combineert. En ik wil mijn hartelijke en oprechte dank uiten aan alle mensen die mij op deze schitterende reis hebben gesteund: het Troyes-team, het Lacoste-archief, de Lacoste-teams, mijn medewerkers, vrienden en trouwe supporters van het huis. Ik vertrek met de grootste dankbaarheid aan mijn creatieve team en hoop dat ze blijven bloeien.’