dit-38-jarige-belgische-modemerk-is-de-nieuwste-obsessie-van-de-sterren-246890
©Getty Images

Eerder deze maand onthulde Ludovic de Saint Sernin in Parijs zijn eerste collectie als artistiek directeur van Ann Demeulemeester. De ontwerper bekeek voor de collectie archieffoto’s voor inspiraties. De stijl van Ludovic de Saint Sernin, beroemd geworden door zijn sexy collecties, was duidelijk zichtbaar in de eerste show. Gebreide herenbodysuits, sexy fluwelen jurken en transparante overhemden domineerde de catwalk.

Comeback Ann Demeulemeester 

De van oorspronkelijk Belgische ontwerpster Ann Demeulemeester lanceerde haar eerste collectie in 1985, na haar afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Ook behoort ze tot de befaamde Antwerpse zes, een groep van bekende modeontwerpers uit België waar Dries van Noten ook bij hoort. In 2014 maakte Ann bekend te stoppen als ontwerper voor haar eigen merk. Vorig jaar werd bekend dat Ludovic de Saint Sernin dus die rol over zou nemen. Met – zo lijkt het nu – groot succes.

Te zien bij de Oscars

Slechts enkele dagen na de herfst/winter 2023 show, tijdens de uitreiking van de Oscars, verschenen de ontwerpen van de Fransman op de rode loper van het grote filmevenement. Actrice Hunter Schafer, bekend van Euphoria, lichtte de rode loper op in een lange zijden rok, gecombineerd met een micro-top versierd met een veer van leer. Deze look was tevens de afsluitende outfit van de laatste Ann Demeulemeester-show.

Later was het de beurt aan Manu Ríos, hij verscheen in een perfect gesneden zwart pak uit de collectie, dat hij combineerde met een geopend wit overhemd. Vittoria Ceretti ging ook voor sexy. Zij was gekleed in een lange, doorschijnende zwarte jurk, die haar bijpassende ondergoed onthulde.

3 looks van Ann Demeulemeester tijdens de Oscars
©Getty Images

Ook Kendall Jenner is fan

De laatste die bezwijkt voor de charme van Ludovic de Saint Sernins ontwerpen voor Ann Demeulemeester? Niemand minder dan Kendall Jenner. De stylist van de ster, Dani Michelle, deelde een beeld van Kendall, gekleed in een andere look van de herfst-winter 2023-2024 show van het modehuis: een chocoladekleurige shearling top met een bijpassende lange zijden rok, een variatie op die van Hunter Schafer bij de Oscars. Wanneer zal de volgende beroemdheid een stuk uit de nieuwe collectie van Ann Demeulemeester dragen? Laten we inzetten op zo snel mogelijk.