margot-robbies-barbie-tijdperk-is-nog-niet-voorbij-276824
©Getty Images

Net wanneer je denkt dat haar Barbie-tijdperk voorbij is, verrast Margot Robbie ons met een nieuwe Barbie-achtige look. De actrice, die met regisseur Greta Gerwig tijdens de Gotham Awards werd geëerd voor de film, koos voor een outfit uit haar promotietour die ze destijds niet heeft kunnen dragen. De actrice droeg de zwarte Prada-look dit keer wél, ook al is de Barbie-promotie allang voorbij.

Margot Robbie in Barbie-look van Prada

Met haar zwarte look imiteerde Robbie ‘Black Magic Barbie’. De pop werd tussen 1964 en 1965 geproduceerd en was naar verluidt geïnspireerd op Barbie-bedenker Ruth Handlers eigen favoriete outfit. Robbies stylist Andrew Mukamal bracht opnieuw een fantastische ode aan de pop. De custom Prada-look bestaat uit een zwarte, satijnen straplessjurk die tot onder de knie valt. Wat de look echt afmaakt, is de doorschijnende zwarte cape met zwarte lintdetails. Een echte Barbie-proof little black dress.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Net als ‘Black Magic Barbie’ koos Robbie daarnaast voor peeptoe-pumps (een gevreesde schoenentrend die terugkomt), hoewel we betwijfelen of die van Barbie óók van Manolo Blahnik zijn. Om haar look af te maken, droeg Robbie zwarte leren handschoenen en een gouden baguette-tas. En omdat Mukamal nooit een detail over het hoofd ziet, verscheen ze bovendien met een paar grote pareloorbellen van Assael in haar oren, die doen denken aan de oorbellen die kinderen in de oren van hun poppen prikken.

De zoveelste Barbie-look

Het is niet de eerste keer dat Mukamal een method dressing-look voor Robbie in elkaar flanst. Voor de première van de film in Seoul droeg de actrice een look geïnspireerd op de ‘Day to Night Barbie’ uit 1985. Deze look, bekend om de mogelijke outfitwissel van dag naar avond, bestaat onder meer uit een glinsterende bustier en een volumineuze, roze rok (Robbie droeg er een van Versace). En vergeet de bejewelede mobiele telefoon niet.

Voor de filmpremière in Londen channelde Robbie ‘Enchanted Evening Barbie’. Deze look behelst een babyroze, vloerlange avondjurk (in Robbies geval van Vivienne Westwood), compleet met een dramatische sleep en een witte stola. Dit is dus de zoveelste levensechte Barbie-look van Robbie, en eerlijk: we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Margot Robbie in een zwarte Prada-look
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.