maxima-gaat-voor-glamour-in-dromerige-one-shoulderjurk-tijdens-staatsbezoek-aan-belgie-258965
©ANP

Samen met koning Willem-Alexander brengt koningin Máxima momenteel een officieel staatsbezoek aan België. Na het traditionele staatsbanket op de eerste avond – waar de koningin koos voor een romantische poederroze jurk – vond gisteren een koninklijk concert plaats. De rode loper werd uitgerold voor deze feestelijke gelegenheid en de Nederlandse royal was geheel toepasselijk tot in de puntjes verzorgd. Máxima koos voor een dromerige one-shoulderjurk van Jan Taminiau die in de laatste avondzon een magische gouden gloed had.

Máxima in one-shoulderjurk

De koningin ging voor glamour met een hoofdletter G toen ze woensdagavond de rode loper betrad. De Nederlandse royal droeg een geel-gouden, zwierige jurk van de ontwerper van Nederlandse bodem. Het verfijnde one-shoulderontwerp met korte sleep werd in de taille afgewerkt met een glinsterende riem.

Maar dat is niet alles. Haar goudkleurige clutch en fonkelende sieraden maakten de gehele look royal-proof. Máxima droeg namelijk een diamanten ketting met citrien en diamanten armbanden. Als dit niet koninklijke glamour schreeuwt, dan weten wij het ook niet meer.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De koningin stylede daarnaast haar blonde haar in losse waves en koos voor haar kenmerkende bruine smokey eye. De combinatie van haar flowy jurk, wavy haar en fonkelende details gaf het geheel bijna een soort godinachtige look. Máxima was overigens niet de enige die gekleed ging in een look van de Nederlandse ontwerper; ook de Belgische koningin Mathilde koos voor de avond voor een Jan Taminiau-jurk: een zilverkleurig ontwerp afgewerkt met fonkelende details.

Feestjurk

Het was niet de eerste keer dat Máxima deze bijzondere one-shoulderjurk droeg. Het ontwerp werd oorspronkelijk gemaakt voor een andere feestelijke gelegenheid, zo’n tien jaar geleden; Jan Taminiau creëerde deze avondjurk speciaal voor Máxima’s veertigste verjaardag, in 2012. Later, in 2014 en in 2018, droeg de Nederlandse royal de jurk opnieuw voor een bezoek aan het Zweedse koningshuis en een bezoek aan Luxemburg.