meghan-markle-draagt-prachtig-rood-pak-van-het-amerikaanse-another-tomorrow-221897
©AP Photo/Jon Super

Meghan Markle en prins Harry zijn weer op Engelse bodem. Dit keer bracht het paar een bezoek aan Manchester voor The One Young World Summit, waar Markle een toespraak gaf over leiderschap. De hertogin van Sussex deed dit in een prachtig pak van het Amerikaanse label Another Tomorrow.

Hertogin geeft eerste speech sinds terugkeer

Maandagavond maakten de hertog en hertogin van Sussex hun entree in het Manchester Central Convention Complex voor de bijeenkomst. Naast onder meer Justin Trudeau en Jamie Oliver is Meghan adviseur van The One Young World, een evenement dat jonge leiders uit meer dan 190 landen samenbrengt.

Tijdens het evenement betrad de hertogin het podium om de eerste speech te geven sinds haar terugkeer in het Verenigd Koninkrijk. In de toespraak sprak Meghan Markle onder andere over haar verbazing toen ze in 2014 werd gevraagd deel te nemen als adviseur van de summit. “Daar was ik dan, het meisje van Suits. Omringd door wereldleiders, humanitairen, premiers en activisten waar ik zo’n diep en langdurig respect en bewondering voor had. En ik mocht gewoon naar binnen, om plaats te nemen aan tafel.”

Markle noemde het een ‘overweldigende ervaring’ en zei dat ze zelfs haar kleine papieren naambordje had bewaard. “Gewoon als bewijs: dat ik daar was en dat ik erbij hoorde.” Ook wilde Meghan de jonge toekomstige ‘wereldleiders’ in het publiek wijze woorden meegeven: “Jullie zijn de toekomst… jullie zijn het heden. Jullie zijn degenen die nu, op dit moment, de positieve en noodzakelijke verandering over de hele wereld aansturen.”

Meghan Markle straalt in rood pak 

Voor deze speciale gelegenheid droeg Markle een rode blouse met manchetten met knopen. Ook heeft de blouse een lange, dunne sjaal die over haar schouder drapeert – een accessoire dat we dit najaar veel gaan zien. Met een bijpassend roodkleurige broek en rode stiletto’s maakt Meghan Markle de monochrome look af.

meghan markle prins harry maison valentino manchester
©Oli SCARFF / AFP

De Europese tour van Meghan en Harry

Voorlopig blijven de ouders van Archie en Lili nog even in Europa. Na het bezoek aan Manchester reist het paar naar Duitsland voor het Invictus Games Dusseldorf 2023 One Year To Go-evenement. Daarna keren ze weer terug naar het Verenigd Koninkrijk voor de WellChild Awards in Londen. Daar is het de beurt aan prins Harry om een toespraak te houden.