volledig-wit-dragen-in-de-herfst-meghan-markle-laat-zien-hoe-het-moet-271217
©Getty Images

Geen outfit is eleganter dan volledig wit. Toch associëren we de tint vaker met het zomerseizoen dan met de koudere maanden. Dat een witte look ook – of eigenlijk: júíst – in de herfst en winter een stijlvolle optie is, bewijst Meghan Markle. De hertogin koos tijdens een summit van de Archewell Foundation, de stichting van Markle en prins Harry, voor een all-white outfit die naast chic ook erg passend is bij het seizoen.

Meghan Markle in volledig witte look

Dinsdag – op World Mental Health Day – vond de Archewell Foundation Parents’ Summit plaats bij Hudson Yards in New York. Het thema? Mentale gezondheid in het digitale tijdperk. In hun voormalige rollen als leden van het Britse koningshuis maakten Meghan Markle en prins Harry zich al hard voor het onderwerp, en dat werk blijven ze voortzetten met hun eigen stichting Archewell. Zo was het koppel aanwezig bij de summit, waar ze in gesprek gingen over het onderwerp dat ze nauw aan het hart ligt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de gelegenheid ging Meghan volledig in het wit gekleed. Alhoewel, we moeten toegeven: het is meer ivoor. De hertogin droeg een set van Altuzarra, bestaande uit een wijde pantalon en een bijpassende off-shoulderblazer. Ook Markle’s schoenen waren afkomstig van het modehuis: een paar beige leren pumps met hoge hak. De finishing touch kwam in de vorm van subtiele sieraden, waaronder een paar met smaragden en saffieren versierde oorhangers van Sarah Hendler.

Chique keuze voor de herfst

Van top tot teen wit – of een soortgelijke, crèmekleurige tint – is altijd stijlvol, maar heeft vooral in de herfst- en wintermaanden een grote aantrekkingskracht. Misschien komt dat doordat de vele jassen, blazers, truien en pantalons waarmee we onze najaarsgarderobes vullen doorgaans donkerder van kleur zijn. Maar een heldere look fleurt sombere, koude dagen op. En leuke bijkomstigheden: het zorgt voor een extra gepolijst gevoel en straalt pure verfijning uit.

Neem een voorbeeld aan Meghan Markle en ga deze herfst voor een volledig witte look. Een letterlijk smetteloze keuze.

Meghan Markle en prins Harry tijdens de summit van Archewell op World Mental Health Day
©Getty Images