meryl-streep-gaat-voor-nancy-meyers-core-in-michael-kors-op-het-cannes-filmfestival-298178
©Getty Images

In de film It’s Complicated uit 2009, geregisseerd door Nancy Meyers, speelt Meryl Streep een eigenaresse van een bakkerij in Santa Barbara genaamd Jane. Jane heeft een clandestiene affaire met haar ex-man Jake, gespeeld door Alec Baldwin. De kostuumontwerper van de film transformeerde Streep in een (welvarende) inwoner van de Amerikaanse Rivièra door haar te kleden in het wit, linnen en lichte shirts. Hoewel deze stijl in 2022 de coastal grandma-look werd genoemd, denken wij meer aan ‘Nancy Meyers-core’. Nu, vijftien jaar later, omarmt Streep de stijl van haar geliefde personage op het Cannes Filmfestival.

Meryl Streep op het Cannes Filmfestival

Deze week ruilde Meryl Streep de Amerikaanse Rivièra in voor de Franse Rivièra. De actrice was aanwezig op het Cannes Filmfestival omdat ze wordt geëerd met een Palme d’Or. Voor de gelegenheid nam Streep de stijl van haar personage weer over. Dat deed ze in een helderwit broekpak van Michael Kors Collection.

De look bestond uit een witte blazer met scherpe schouders en een witte broek met hoge taille. Onder haar zomerse blazer droeg ze een blauw-wit gestreept shirt. Deze liet ze opengeknoopt aan de bovenkant voor een moeiteloos chique look.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Meryl Streep in 'It's Complicated'
©Universal/Courtesy Everett Collection

Zomers wit in Michael Kors

Meryl Streep tilde haar Cannes-look naar een hoger niveau door te spelen met een paar torenhoge metallic zilveren stiletto’s met een spitse neus. De opvallende schoen paste bij haar zilveren oorbellen. Met haar oversized hoed en cat-eye-zonnebril leek Streep op een glamoureuze versie van haar personage Jane, die haar weelderige tuin verzorgde met een strooien hoed en simpele blouse.

Nu we Meryl Streep haar innerlijke Jane weer zien omarmen aan de Franse Rivièra, krijgen we zin in nóg een film met de actrice in de rol van dit personage – én in een fantastische zonnehoed.

Meryl Streep in Cannes
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.