hoe-draag-je-een-moderne-variant-op-een-klassiek-pak-kijk-het-af-bij-monica-bellucci-249866
©Getty Images

Voor Monica Bellucci is “de manier waarop je je kleedt de manier waarop je jezelf uitdrukt”. Zo stelde de Italiaanse actrice vorig jaar in een interview met de Britse Vogue. “Mode wordt interessant door de persoonlijke keuzes die je maakt.” Bellucci bleef trouw aan dit sentiment tijdens de première van haar aankomende film Mafia Mamma op 11 april in New York. Ze arriveerde op de rode loper in een eigenzinnige look die het klassieke rokpak en de LBD perfect combineert in één outfit.

Monica Bellucci in modern rokpak

De Fellini-heldin gaf haar eigen draai aan zowel de little black dress als de kantoorgeschikte Wall Street-stijl in een moderne Valentino-look. Dat deed ze door een zwarte vloerlange, wijde rok te combineren met een strak wit overhemd. Een rokpak dus. Daarbij droeg Bellucci een hoekige blazer en een dunne zwarte stropdas, waarmee ze haar outfit van kantoor naar avond transformeerde. De actrice maakte haar look af met grote oorbellen van Cartier, de Valentino Garavani Locò-tas en haar signature chique smokey eyeliner.

Vooral Bellucci’s stropdas was een goede keuze, aangezien het androgyne accessoire een trend was op de herfst/winter 2023-catwalks. Natuurlijk bij Valentino, maar ook bij Alexander McQueen en David Koma sierden smalle dassen de torso’s van de modellen.

LBD‘s zijn al een signature sinds Bellucci’s vroege carrière, maar de laatste tijd is de actrice steeds experimenteler met de klassieke zwarte jurk. Daarvan is haar nieuwste rokpak-look – de ultieme mix tussen verfijnd, elegant en modern – het bewijs. Met haar 58 jaar belichaamt Monica Bellucci nog steeds een klassieke allure, terwijl ze niet bang is er een moderne twist aan te geven.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.