koningin-rania-van-jordanie-gespot-in-sculpturale-robe-manteau-van-benchellal-249805
©ANP

Niet alleen Nederland kent een stijlvolle koningin; ook in Jordanië hebben ze een vorstin die regelmatig alle ogen op zich weet te richten. Dan hebben we het uiteraard over koningin Rania Al Abdullah (52), die gedurende haar tijd aan het Jordaanse hof talloze keren heeft laten zien dat ze het toonbeeld van stijl en elegantie is. Zo ook deze week in Tokio, waar Rania samen met haar man koning Abdullah II en zoon prins Al Hussein aanwezig is voor een staatsbezoek. De perfecte look voor zo’n gelegenheid? Een creatie van de Marokkaans-Nederlandse couturier Mo Benchellal.

Koningin Rania in Benchellal

Net als Máxima is ook koningin Rania fan van het modehuis Benchellal. Voor een ontmoeting met keizer Naruhito en keizerin Masako in het Keizerlijk Paleis van Tokio maakt de Jordaanse royal, die vorige maand nog de bruiloft van haar dochter Iman vierde, haar opwachting in een custom beige robe manteau met volumineuze kraag, driekwartsmouwen en ronde opgezette klepzakken van het Nederlandse couturehuis.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Om haar middel prijkt een strikceintuur van Marni in een matte gouden tint. De koningin maakt haar chique look af met een paar beige hakken van Jennifer Chamandi en een kleine Peekaboo-tas van Fendi.

Innovatief modehuis

De beige robe manteau van Rania doet denken aan het grijze exemplaar dat koningin Máxima droeg tijdens Prinsjesdag in september vorig jaar. Beide modellen hebben een volumineuze kraag waaronder klassieke revers te zien zijn. Met ieder hun eigen kenmerkende garderobe is het niet zo gek dat beide koninginnen hun keuze hebben laten vallen op Benchellal. De ontwerper boekt het ene na het andere succes dankzij zijn volumineuze en sculpturale silhouetten, en zijn innovatieve manier van werken waarbij hij onder meer gebruikmaakt van upcycling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BENCHELLAL (@benchellal)