deze-it-merken-hebben-weer-een-eigen-winkel-in-new-york-en-die-wil-je-zien-242995

Een van de velen dingen die New York te bieden heeft, is het grote aanbod winkels. Zo heb je er natuurlijk enkele van de beste vintageplekken en bijzondere boetieks van modehuizen, maar sommige New Yorkse boetieks weten als geen ander een meeslepende ervaring te creëren. Met de start van 2023 is er een aantal nieuwe plekken bijgekomen die absoluut een bezoek waard zijn. Van de gloednieuwe Khaite-winkel tot de comeback van Alaïa en Glossier. Dit zijn de mooiste nieuwe boetieks in New York die meer zijn dan enkel een winkel.

De mooiste nieuwe winkels in New York 

Afwijkend van de eentonigheid van de standaardwinkels, is elk van de volgende boetieks een uitzonderlijke ervaring. Je vindt er de perfecte combinatie tussen verrassend interieur, verbazingwekkende architectuur en vernieuwende collecties die in Europa minder makkelijk of zelfs niet te vinden zijn.

Khaite

Tijdens de laatste dag van New York Fashion Week opende een van de meest stijlvolle New York-labels haar eerste winkel ooit. Khaite staat bekend om haar cool girl-esthetiek met een verfijnd oog voor detail en uitmuntende kwaliteit. De nieuwe boetiek is geen uitzondering. In een historische gietijzeren gebouw in SoHo, word je wanneer je de winkel binnenstapt op een immersieve manier meegevoerd naar het Khaite-universum. De donkere, organische vormen zijn gemaakt van staal, glas en gegoten beton. De ruimte wordt opgelicht door kleine beetjes natuurlijk licht, met als pronkstuk een levende boom bekend als de Shady Lady, die diep in de ruimte staat. Een spel van contrasten gemaakt door Khaite-oprichter Catherine Holstein en haar man en architect Griffin Frazen, die de stijl van Khaite perfect weerspiegelt.

Khaite – 165 Mercer Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @khaite_ny

Glossier

Na de definitieve sluiting van de Glossier New York boetiek begin 2020, wachtten fans met ingehouden adem op de komst van een nieuwe winkel. Tot nu. Op vrijdag 17 februari opent Glossier haar deuren in New York, in een gloednieuwe flagshipstore die de droom is van elke Glossier-fan. Het concept van de nieuwe en negende permanente winkel van Glossier is geïnspireerd op het New Yorkse metrosysteem. Zo is de millennial pink-winkel gemaakt met organische vormen waaronder een gewelfd plafond. Ook is er een metrostation nagebootst met mozaïektegels gemaakt door Miotto Mosaic Art Studios. Er is zelfs een houten bankje geïnspireerd op de klassieke banken in metrostations.

Glossier – 72 Spring Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Glossier (@glossier)

Alaïa

Modehuis Alaïa maakt een stijlvolle comeback onder leiding van Pieter Mulier, en daar hoort een nieuwe winkel bij. De Belgische ontwerper koos voor SoHo als locatie voor de nieuwe Alaïa-boetiek en dat is niet zonder reden. Het was in dezelfde iconische wijk waar Alaïa in 1988 zijn eerste winkel in Amerika opende. In een klassiek brownstone gebouw werd de galerieachtige boetiek eind januari geopend. Een unieke plek omringd door designstukken van onder meer Donald Judd, Mike Kelley en Jonathan Horowitz. De Britse architecte Sophie Hicks creëerde de minimalistische winkel, die de perfecte weerspiegeling is van Alaïa’s visie. Een waarin schoonheid, vrouwelijkheid en creativiteit op een intieme manier samenkomen.

Alaïa149 Mercer Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ALAÏA (@maisonalaia)

Toteme 

Vorige zomer opende het Zweedse label Toteme haar eerste winkel in New York. De in SoHo-gelegen boetiek, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het gerenommeerde Zweedse architectenbureau Halleroed. De kunstzinnige New Yorkse flagshipstore van het merk is een heuse modebestemming in de stad die je absoluut wil bezoeken. Al is het alleen om je voor even te wanen in de verfijnde stijl van het merk. Zo is de winkel naast de Toteme-collectie ingericht met een bijzonder interieur. Van vintage meubels tot op maat gemaakte stukken van het iconische Stockholmse interieurontwerpbedrijf Svenskt Tenn. Fun fact, Toteme-founder en ontwerper Elin Kling richtte haar merk een aantal geleden op in New York. Geheel passend dus dat er nu een winkel is.

Toteme – 49 Mercer Street, New York

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOTEME (@toteme)