een-make-uploze-pamela-anderson-is-de-ster-van-proenza-schoulers-nieuwe-campagne-280859
©ANP

Pamela Anderson is veel dingen. Naast actrice, stijlicoon en overall inspiratiebron mag ze zichzelf sinds kort ook high-fashion model noemen. Na eerder op de catwalk te hebben gelopen voor Hugo Boss schittert Anderson nu in de nieuwe lente/zomer 2024-campagne van Proenza Schouler – en wel als een fresh-faced, minimalistische godin.

Pamela Anderson voor Proenza Schouler

Op de gloednieuwe campagnebeelden, geschoten door fotograaf Davit Giorgadze, zien we Pamela Anderson als het boegbeeld van Proenza Schouler. Het New Yorkse modelabel staat bekend om zijn minimalistische benadering van stijl, en dat komt overduidelijk terug in de lente/zomer 2024-collectie van het merk, die afgelopen september werd gepresenteerd tijdens New York Fashion Week.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de campagne draagt Anderson de minimalistische ontwerpen – waaronder tailored pakken, strakke pufferjassen en elegante avondjurken – met verve. Ook de beautylook van het icoon is chic in zijn eenvoud met losse, naar achteren gekamde haren en een frisse ‘no make-up make-uplook’, die aansluit op Pamela’s recente beslissing om geen make-up meer te dragen.

Geen make-up meer

Onlangs gaf Anderson uitleg over haar beslissing om geen make-up meer te dragen (niet dat dat nodig was natuurlijk). Dat deed ze na een reeks publieke optreden tijdens Paris Fashion Week afgelopen modemaand, waar ze make-uploos verscheen bij shows van onder meer The Row, Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood en Victoria Beckham.

In een interview met de Amerikaanse Elle vertelde Anderson dat ze die keuze maakte nadat haar make-upartiest Alexis Voguel recentelijk kwam te overlijden. “Sindsdien heb ik het gevoel dat het gewoon beter voor me is om geen make-up te dragen. Het resultaat was bevrijdend, leuk en ook een beetje rebels. Ik denk dat we er allemaal een beetje grappig uit gaan zien als we ouder worden. En ik moet een beetje om mezelf lachen als ik in de spiegel kijk. Ik denk dan: ‘Wow, wat gebeurt er met me?’ Het is een reis.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Proenza Schouler (@proenzaschouler)