pamela-anderson-is-ons-nieuwe-favoriete-stijlicoon-ik-omarm-life-ing-in-plaats-van-ageing-270426
©Getty Images

De meeste van ons kennen Pamela Anderson als een van de grootste iconen uit de jaren negentig en het begin van de zeroes, vaker wel dan niet gehuld in body hugging jurken, het liefst in het knalrood. Maar tijdens Paris Fashion Week zat Anderson bij verschillende shows front row, gekleed in outfits die nogal ver afstaan van haar iconische Baywatch-era. Maak kennis met het nieuwe Pamela Anderson-tijdperk (een waarin ze naar eigen zeggen ‘life-ing’ verkiest boven ‘ageing’) en haar nieuwe stijl. Eerlijk: what’s not to love?

De nieuwe stijl van Pamela Anderson

Paris Fashion Week kwam dinsdag officieel tot een einde. Van bijzondere shows van onder meer Louis Vuitton en Valentino tot unieke streetstylemomenten van Alexa Chung en Kendall Jenner: we zijn de komende tijd wel zoet op het gebied van stijlinspiratie. Maar er was één iemand in het bijzonder die ons de inspiratie gaf waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden: Pamela Anderson serveerde look na look – maar dan op een meer ingetogen manier dan we van haar gewend zijn.

In de documentaire Pamela, A Love Story wordt duidelijk dat het eenzijdige beeld dat velen nog van Pamela Anderson hebben, allang niet meer klopt. Dat ze in een nieuwe fase is beland, werd volledig onderstreept tijdens Paris Fashion Week. De ster maakte haar eerste verschijning tijdens de show van The Row – een veelzeggende keuze, aangezien dit niet een show is waar veel celebs op afkomen. Als ze er zijn, zijn het fans van de minimalistische modestijl van het merk, zoals Kendall Jenner en Kaia Gerber. En nu dus ook Pamela Anderson.

Moeiteloos authentiek

De actrice koos voor een tijdloze look waarin we haar niet vaker zien. Een klassiek, ietwat oversized double breasted pak, waarbij ze niet één, maar twéé blazers over elkaar droeg. De gehele look was – natuurlijk – van The Row. Haar haren droeg Anderson nonchalant los in de wind, en naast haar tas droeg ze een Leica-camera. Haar verschijning gaf ons niet alleen inspiratie, maar ook duidelijk een bepaald gevoel; een gevoel van eigenheid, moeiteloosheid en authenticiteit. Hoewel Andersons outfit niet verder af kon staan van wie Pamela Anderson in mijn hoofd is, voelde het geheel volledig als haarzelf. Simpel en puur.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pamela Anderson (@pamelaanderson)

Hetzelfde gold voor haar looks bij de shows die volgden. Zo droeg ze een lange bloemenjurk in pastelkleuren tijdens de Victoria Beckham-show, opnieuw met haar haren los en weinig tierlantijnen. Daarna koos Pamela Anderson voor een geruite Vivienne Westwood-jas inclusief grote hoed voor de gelijknamige show en een sleek gele jurk voor de presentatie van Isabel Marant. “Een avontuur in Parijs met frisse ogen. Er schuilt schoonheid in zelfacceptatie, imperfectie en liefde”, zo schreef de actrice op Instagram. In een interview met i-D stelde Pamela Anderson dat haar stijl tegenwoordig “vrouwelijk en eigenzinnig” is. “Dat is de laatste tijd mijn mood.”

Make-upvrij

Dat beeld werd versterkt door nóg een opvallende keuze: Anderson besloot geen make-up te dragen tijdens de modeweek. Iets wat – helaas – nog minder vaak voorkomt dan we graag zouden zien. Die keuze werd dan ook al snel door media opgepakt, en ook door actrice Jamie Lee Curtis, die Pamela prees op Instagram voor haar keuze geen make-up te dragen.

In een interview met de Amerikaanse Elle vertelde Anderson over haar beslissing om make-upvrij naar de shows te gaan, die ze (deels) nam toen haar make-upartiest recentelijk kwam te overlijden. “Sindsdien heb ik het gevoel dat het gewoon beter voor me is om geen make-up te dragen. Het resultaat was bevrijdend, leuk en ook een beetje rebels. Ik denk dat we er allemaal een beetje grappig uit gaan zien als we ouder worden. En ik moet een beetje om mezelf lachen als ik in de spiegel kijk. Ik denk dan: ‘Wow, wat gebeurt er met me?’ Het is een reis.”

Life-ing versus ageing

Die gedachten onderstreepte Anderson in een interview met i-D na afloop van de Victoria Beckham-show. Daar vertelde ze dat ze deze nieuwe manier van leven volledig omarmt. “Als je wakker wordt, laat ik hetgeen wat er gebeurt, gewoon gebeuren. Het draait allemaal om zelfacceptatie. Dit hoofdstuk in mijn leven probeer ik te omarmen.” Ze deelde tevens haar nieuwe mantra. “Nou, soms is het een uitdaging. Je moet leren begrijpen dat je goed genoeg bent en dat je mooi bent. Ik gebruik graag het woord life-ing, in plaats van ageing. Jeugd najagen is gewoon zinloos. Probeer gewoon te omarmen wie je nu bent.”

“Het voelt als een opluchting, er valt een last van mijn schouders. En ik vind het eigenlijk leuker”, voegde ze daaraan toe. En dat weerspiegelt volledig haar nieuwe stijl. “Ik kleed me nu voor mezelf, niet voor anderen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door i-D (@i_d)