een-trenchcoat-als-top-kendall-jenner-laat-zien-hoe-tijdens-de-show-van-the-row-269674
©Getty Images

Kendall Jenner is deze modemaand meer gespot in het publiek dan op de catwalk; hoewel het model terugkeerde op de runway van Versace in Milaan, heeft ze vooral front row toegekeken. Er was misschien geen toepasselijkere plek voor Jenner om deze week gefotografeerd te worden dan bij de pre-fall 2024-show van The Row in Parijs, waar ze voor het eerst als fan werd gezien in het publiek in een ingetogen look. En toch was er iets aan haar subtiele outfit wat opviel. Kendall Jenner droeg namelijk een trenchcoat, en niet – zoals je zou denken – als jas, maar als top.

Kendall Jenner in trenchcoat als top

Hoewel ze voor alle grote modehuizen model heeft gestaan – van Prada tot Proenza Schouler – liep Jenner nooit eerder een show voor The Row, een van haar favoriete labels. Maar ook al heeft ze niet voor The Row gewerkt, het label wel een groot deel uit van haar persoonlijke garderobe, van haar wijde pantalons tot haar geliefde Mary Janes en tassen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De afgelopen jaren is Jenners persoonlijke stijl steeds meer getransformeerd naar neutrale kleuren, strakke silhouetten en (in tegenstelling tot sommige van haar familieleden) een gebrek aan logo’s. En laat dat nu precies de modus operandi zijn van The Row. Ook begint het model langzaam maar zeker uit haar comfortzone te treden. Van haar recente no pants-looks tot het experimenteren met gestructureerde blazers en leren korsetten: Jenner is bezig met het upgraden van haar modefilosofie. Dat bewijst onder meer de look die ze droeg tijdens de show van The Row, waar ze een klassieke trenchcoat een moderne twist gaf.

Nieuwe draai aan een klassieker

Tijdens haar front row-verschijning droeg Jenner iets wat in eerste instantie een kaki-kleurige top leek te zijn, gecombineerd met een zwarte midi-rok. Maar bij nadere inspectie bleek de top The Rows double-breasted June-trenchcoat in de kleur saliegroen te zijn, waarvan de zoom uit de split van Kendalls kuitlange rok stak. Die rok combineerde ze met de gouden Brian-riem van het merk, en traditiegetrouw droeg ze als accessoire een paar basisstukken uit haar garderobe: een paar zwarte leren loafers, een donkere ovalen zonnebril en een zwarte tas van – je raadt het al – The Row.

De look was onverwacht, maar had nog steeds alles wat Kendall op dit moment graag draagt. Net als verschillende stukken uit de pre-fall 2024-collectie van The Row, waaronder een gedrapeerde, cape-achtige bruine jas, een jurk met hoge hals en een zwarte jas met brede schouderaccenten. Als ze zo doorgaat, zal Jenner in de nabije toekomst zeker in deze items te zien zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.