pamela-anderson-draagt-een-doorschijnende-catsuit-op-de-rode-loper-250958
©Getty Images

Op 19 april verzamelden beroemdheden zich in New York voor het H&M x Mugler-lanceringsevenement, ter ere van de nieuwste designersamenwerking van de modegigant. Pamela Anderson was een van de vele beroemde gezichten die aanwezig waren en zat op de eerste rij om de show bij te wonen waarin de nieuwe collectie werd getoond, naast live optredens van campagnesterren Shygirl, Eartheater en Amaarae.

Pamela Anderson in doorschijnende catsuit

Voor de gelegenheid koos Pamela Anderson toepasselijk voor een van de meest gedurfde looks uit de collectie: een doorschijnende catsuit bedekt met zwarte pailletten en stermotieven. De ster combineerde het gedurfde item met een oversized zwarte blazer om het geheel een meer ontspannen gevoel te geven. Ontworpen door Casey Cadwallader, creatief directeur van Mugler, en Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur van H&M, bevat de collectie kenmerkende Mugler-stijlen zoals lycra bodysuits, scherp gesneden jasjes en stukken bezaaid met kristallen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Cadwallader zei tegen Vogue over de bodysuits met sheer panelling in de collectie: “Nou, ik had het eerst eigenlijk niet opgenomen in de collectie, maar het moest er zijn – H&M vroeg het. We hebben het nooit als bodysuit verkocht, alleen als topje, dus het is interessant dat we het voor het eerst op deze manier verkopen.”

Pamela Anderson draagt de doorschijnende catsuit uit de nieuwe H&M x Mugler-samenwerking
©H&M, Gotham/Getty Images

Andersons look zet een reeks stijlvolle ensembles voort die de ster heeft gedragen na de release van haar Netflix-documentaire en memoires. Haar styliste Rebecca Ramsey zei eerder tegen de Britse Vogue: “Ze draagt kleren, ze dragen haar niet.”

H&M x Mugler

Chloë Sevigny, Lourdes Leon, Aaron Philip en oude Mugler-muze Dominique Jackson waren ook bij de show om de actie te bekijken, uiteraard gekleed in H&M x Mugler, terwijl voormalige coversterren van Vogue Nederland, Jill Kortleve en Precious Lee, meeliepen in de show.

De collectie zal op 11 mei wereldwijd te koop zijn bij H&M en bestaat onder meer uit Andersons doorschijnende catsuit en Chloë Sevigny’s statement blazer. “Mijn idee van Mugler is altijd democratisch geweest”, verklaarde Cadwallader aan Vogue. “En dit was een manier om duidelijk te maken dat het er altijd om gaat iedereen erbij te betrekken. Ik ben ook een grote fan van gelaagdheid, iets maken dat 10.000 dollar is en iets dat 50 dollar is. Als je Doornroosje probeert wakker te maken, is het belangrijk om een kanon in de lucht te schieten. Dat heb ik geprobeerd. Sommige dingen zijn niche, sommige zijn gewaagd, en misschien soms te gewaagd, maar dat is de manier om het DNA in te laden. Het is altijd onderdeel geweest van een groter langetermijnplan om daar te beginnen en dan uit te breiden naar meer echte kleding voor mensen.”

Chloë Sevigny bij H&M x Mugler
©Getty Images
Chloë Sevigny
Precious Lee bij H&M x Mugler
©Getty Images
Precious Lee

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.