pharrell-williams-benoemd-tot-nieuwe-artistiek-directeur-van-de-mannencollectie-bij-louis-vuitton-242498
©ANP

Pharrell Williams is de nieuwe artistiek directeur voor de Louis Vuitton mannencollectie. Na meerdere geruchten die op dinsdag de ronde deden naar aanleiding van “bronnen die bekend zijn met de zaak”, geciteerd door de Franse krant Le Figaro en het Amerikaanse The Wall Street Journal, bevestigt Louis Vuitton nu het nieuws.

Pharrell Williams men’s creative director bij Louis Vuitton

Louis Vuitton maakt zojuist in een statement bekend dat ze “verheugd zijn om Pharrell Williams te verwelkomen als de nieuwe creative director voor de mannencollectie.” Het modehuis laat tevens weten dat Williams gelijk als ontwerper begint, en dat zijn eerste collectie voor Louis Vuitton in juni zal worden onthuld tijdens Men’s Fashion Week in Parijs.

Pietro Beccari, de nieuwe voorzitter en CEO van Louis Vuitton is enthousiast over de samenwerking.”Ik ben blij om Pharrell, na onze samenwerkingen in 2004 en 2008 voor Louis Vuitton, weer thuis te verwelkomen als onze nieuwe men’s creative director. Zijn creatieve visie buiten de mode zal Louis Vuitton ongetwijfeld naar een nieuw en zeer spannend hoofdstuk leiden.” Het modehuis stelt verder dat Pharrells een visionair is die in de afgelopen twintig jaar een cultureel wereldicoon werd. “De manier waarop hij grenzen doorbreekt in de verschillende werelden, sluit aan bij de status van Louis Vuitton als cultureel huis en versterkt de waarden van innovatie, pioniersgeest en ondernemerschap.”

Pharrell en Virgil Abloh

Met zijn nieuwe functie, wordt Pharrell Louis Vuittons eerste permanente ontwerper sinds wijlen Virgil Abloh in november 2021 vroegtijdig overleed. Sindsdien wordt er veelvuldig gespeculeerd over zijn opvolger, waarbij volgens WWD namen als Grace Wales Bonner en Samuel Ross werden genoemd. Sinds de dood van Abloh worden de shows van Louis Vuitton ontworpen door het interne ontwerpteam van het modehuis.

Dat juist Pharrell Williams wordt benoemd als opvolger lijkt een passende keuze. Virgil Abloh en Pharrell waren vrienden en deelden bewondering voor elkaars werk in de zowel de mode- als muziekindustrie. Pharrell was een graag geziene gast tijdens Abloh’s Louis Vuitton-shows. Ook zat hij front row tijdens de Louis Vuitton-show in Miami enkele dagen na het overlijden van de ontwerper. Toen Abloh stierf sprak Pharrell zijn bewondering uit aan zijn vriend op Twitter. “Mijn hart is gebroken. Virgil je was een vriendelijk, genereus, bedachtzaam creatief genie.”