nieuwe-louis-vuitton-tassen-ode-aan-virgil-ablohs-energieke-universum-214303
©Louis Vuitton

Louis Vuitton blijft eer betonen aan voormalig artistiek directeur, Virgil Abloh. De Amerikaanse modeontwerper was een echte visionair en zijn overlijden in november had een grote impact op de industrie. Louis Vuitton bouwt verder op de stijlkenmerken die Abloh creëerde. Zo geeft het modehuis twee iconische tassen een moderne en op Abloh geïnspireerde twist.

Nieuwe Louis Vuitton-tassen

De nieuwste lente/zomer 2022 tassenlijn is een knipoog naar twee van Virgil’s eerdere ontwerpen. De S-Lock Signature en het favoriete Taurillon Monogram leer hebben nu een moderne twist. Ze zijn bespat met oranje, paars en mintgroen als een ode aan Abloh’s “kleurrijke regenboog en energieke universum”, aldus het merk.

Hoogtepunten zijn onder meer een tech-first aktetas en een draagbare portemonnee. Beide voorzien van een magnetische sluiting geïnspireerd op een historisch Louis Vuitton kofferslot. Zoals je wellicht weet, is de doelgroep van Louis Vuitton erg inclusief. Naar verluidt shoppen Rihanna en Naomi Campbell zelfs liever bij de mannenafdeling dan bij de vrouwenafdeling.

Ode aan Virgil Abloh

Nog steeds inspireert Abloh de jeugd en brengt hij creativiteit naar Louis Vuitton. In de nieuwe campagne zien we modellen die vliegeren en bomen beklimmen op het platteland – duidelijk geïnspireerd door Abloh. Hij bracht namelijk de kinderlijke verwondering naar het legendarische modehuis.

“Ik werk volgens mijn eigen regels, in mijn eigen logica en ben niet bang”, zei hij in een interview zes maanden voor zijn overlijden. Abloh probeerde ruimte te maken voor iedereen die, net als hij, hongerig was naar verandering. Hij zal voor altijd herinnerd worden als iemand die deuren opende naar kunst en mode voor toekomstige generaties.

De collectie is vanaf 30 juni te koop op Uk.louisvuitton.com.