5-dingen-die-je-hebt-gemist-tijdens-de-louis-vuitton-cruise-2023-show-211707

“Je moet de zonsondergang zien vanaf het Salk!” aldus Nicolas Ghesquière van Louis Vuitton. Zijn oplossing? Om tientallen vrienden mee te nemen naar het waanzinnig mooie wetenschapsinstituut van San Diego waar hij tijdens zijn reizen stapelverliefd op is geworden. De locatie op de klif inspireert tot een show voor in de geschiedenisboeken. Dit zijn de highlights van de Louis Vuitton Cruise 2023 show die je wellicht ontgaan zijn.

Louis Vuitton Cruise 2023: de highlights 

©Emily Malan / @emilymalan
1/5
Native Share

Het decor als architectonisch meesterwerk

De Cruise-shows van Louis Vuitton zijn altijd een hot ticket naar verre bestemmingen (denk aan het Niteroi Museum in Rio de Janeiro in 2017), maar de consensus onder de gasten is dat de locatie van dit jaar, het door Louis Kahn ontworpen Salk Institute in La Jolla, ze allemaal overtreft. Terwijl de zon ondergaat over de uitgestrekte architectuur van de vroege jaren ’60, lijkt het moeilijk om het daar niet mee eens te zijn.

De campus voor biologische studies is niet alleen een prachtig decor voor social media, maar ook een geschikte keuze voor een ontwerper die geobsedeerd is door tijdreizen en het ombuigen van tradities. “Ik had de eer om de kelder te bezoeken. Het is als een schuilplaats rechtstreeks uit science fiction!” vertelde Ghesquière zijn gasten. “Afgezien van de indrukwekkende locatie heeft deze plek een enorme betekenis voor de toekomst van de mensheid.”

©Emily Malan / @emilymalan
2/5
Native Share

De échte special guest

Chloë Grace Moretz, Gemma Chan, Phoebe Dynevor, Maude Apatow en Léa Seydoux zitten op de eerste rij om Squid Game-ster HoYeon Jung, zangeres Lous and the Yakuza en Olympisch kampioenen Eileen Gu en Dalilah Muhammad model te zien staan voor Ghesquière’s nieuwste werk. De eregast is echter abstracter dan welke ster dan ook: de zon.

“Het is een ander beeld van Californië”, zegt de creatief directeur over zijn locatiekeuze. Die is deels surfersparadijs, deels technisch wonder waar het water in vloeibaar goud verandert bij zonsondergang. “Toen ik de vreemde harmonie ervan zag, klopte alles. Ik wilde dat de kleren als reflecties zouden zijn, een contactpunt tussen licht en mensen.”

©Emily Malan / @emilymalan
3/5
Native Share

De silhouetten zijn complex, de stoffen betoverend

Ghesquière creëert mode die de zon viert en anderen ertegen beschermt. Zijn hybride ‘warrior’ looks hebben zowel een stijve structuur als een vloeiende drapering: al het Dune-achtige linnengoed is kunstig rond het lichaam gedrapeerd. Ook vormt het een contrast met lederen harnassen en gevleugelde bolero’s. Als je goed kijkt naar de biker-achtige looks, zie je de invloed van de watersporten waar het gebied bekend om staat.

“Het contrast tussen technologie en de aarde”, legt Nicolas uit, die blij is met de grote evolutie van Louis Vuitton-stoffen dit seizoen. De hoogglanzende metallic denim, gestikt met borduursels die oxideren en van kleur veranderen met de tijd, ziet er bijzonder indrukwekkend uit tegen het gloeiende landschap. “Het is een totale illusie”, zei Ghesquière tevreden.

©Emily Malan / @emilymalan
4/5
Native Share

Wie heeft er een nieuwe handtas nodig als er zilveren skateboards zijn?

De arm candy van het nieuwe seizoen, inclusief een soepele versie van de Petite Malle en een gevoerde autosport-look schoudertas, zag er bijzonder verleidelijk uit in metallics. Maar het zijn de skateboards met monogram, gedragen door Binx Walton, die er cool uitzien op de catwalk. Teen spirit goes chic voor Louis Vuitton Cruise 2023. Begin maar met oefenen van die ollies.

©Emily Malan / @emilymalan
5/5
Native Share

Volg @theimpossiblemuse nu

Lauren Wasser, wiens zilveren shortpak haar gouden prothesebenen onthult, is de catwalkster van de avond. Niet omdat ze er zo nonchalant uitziet in haar coole look, maar omdat ze het publiek aan het praten krijgt over haar campagnewerk rond het ’toxische shock syndroom’ (TSS), ook wel bekend als de ’tamponziekte’. Volg @theimpossiblemuse op Instagram om haar reis te volgen – én Wasser te zien dansen op de DJ-set van Grimes, die de avond in La Jolla afsluit.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.