squid-game-ster-hoyeon-jung-eert-koreaanse-roots-tijdens-sag-awards-2022-206683
©Jordan Strauss/ANP

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game heeft zondagavond geschiedenis geschreven. Het is namelijk de eerste niet-Engelstalige serie ooit die in aanmerking komt voor de SAG Awards. Deze prestigieuze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door acteursvakbond SAG-AFTRA. De populaire Netflix-hit is de grote winnaar tijdens de awardshow. Zo sleept de Koreaanse ster HoYeon Jung haar eerste award in de wacht in de categorie ‘beste vrouwelijke rol in een dramaserie’.

HoYeon Jung bij de SAG Awards 2022

Naast HoYeon Jung, die haar prijs in tranen ontvangt, valt tegenspeler Lee Jung-jae eveneens in de prijzen. Hij wint zijn allereerste SAG Award voor ‘beste mannelijke rol’. Ook het stuntteam van Squid Game neemt een award mee naar huis. Naast de drie categorieën waarin de serie wint, is Squid Game ook genomineerd voor ‘beste ensemble in een dramaserie’. Die prijs ging uiteindelijk naar de cast van Succession.

Eerbetoon aan Koreaanse roots

Voor de speciale avond draagt HoYeon Jung een oogverblindende zwarte Louis Vuitton-jurk met knopen en fonkelende versieringen. De actrice combineert haar jurk met een haarlint, dat creative director Nicolas Ghesquière van dezelfde stof maakte als haar custom made jurk. Jung’s haarlint heeft een diepere betekenis. De haarstijl van de Squid Game-ster is namelijk geïnspireerd op het traditionele daenggi, een speciaal haarlint dat al eeuwenlang in Korea wordt gebruikt om gevlochten haar te versieren.

©EPA / CAROLINE BREHMAN / ANP

Haarstyliste Jenny Cho voelt zich vereerd om de daenggi in het haar van de actrice te doen, zo vertelt ze onze collega’s bij Vogue US. “Ik vind het heel bijzonder dat ik degene ben die HoYeon Jung’s haar in een moderne versie van de traditionele Koreaanse vlechten mag stylen. Oprecht een van de meest speciale glamoureuze momenten om nooit te vergeten”, aldus Cho.