naomi-campbells-meest-onvergetelijke-runwaymomenten-uit-de-jaren-90-212099

Met een indrukwekkende carrière die al meer dan drie decennia duurt, kunnen we Naomi Campbell een ware modelegende noemen. Ze was een van de originele supermodellen en verwierf al snel een reputatie. Niet alleen vanwege haar opvallende uiterlijke kenmerken, maar ook door een onnavolgbare stijl. In de jaren negentig was Naomi bijna op elke catwalk te zien en tot op de dag van vandaag staat ze nog steeds bekend om haar kenmerkende walk over de runway. Van haar beruchte val op platformhakken bij de show van Vivienne Westwood tot het moment waarop ze vriendin Stella McCartney bij haar Chloé-debuut steunde, herbeleef hieronder de historische runwaymomenten van Naomi Campbell ter ere van haar 54e verjaardag.

Naomi Campbells onvergetelijke runwaymomenten 

Versace lente/zomer 1991

In een onvergetelijke jurk van Gianni Versace in 1991 – zus Donatella hergebruikte de print voor haar lente/zomer 2018-show.

Naomi runway
©George Rose
1/9
Native Share

Azzedine Alaïa herfst/winter 1991

Het is geen geheim dat Naomi en Azzedine Alaïa een goede band hadden, maar ze hadden ook heel wat gedeelde modemomenten. Bijvoorbeeld tijdens Alaïa’s beroemde butterfly-filled showcase in Parijs.

Naomi runway
©Foc Kan
2/9
Native Share

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Valentino herfst/winter 1992

Vol zelfvertrouwen showde Naomi een plaid midi-jurk bij de Valentino-show in 1992. Zelfs met steeds wisselende creative directors is het model nog steeds een belangrijke muze van het modehuis.

Naomi Campbell
©Pierre VAUTHEY
3/9
Native Share

Chanel lente/zomer 1993

Als regular op Karl Lagerfelds Chanel-runways channelt Naomi hier een ‘punkprinses’ in een roze look met bijpassende strepen in het haar.

Naomi Campbell
©Victor VIRGILE
4/9
Native Share
GettyImages-519511918

Vivienne Westwood herfst/winter 1993

Naomi haalde de headlines nadat ze struikelde op de sky-high platformhakken bij de Vivienne Westwood-show in 1993. Maar zoals het een waar supermodel betaamde, lachte ze het weg, stond ze op en ging ze verder met haar walk over de runway. 

Naomi
©Sheridan Morley/News UK/Shutterstock
5/9
Native Share

Thierry Mugler haute couture herfst/winter 1995

De shows van wijlen Thierry Mugler waren net zo goed artistieke optredens als modeshows. Tijdens deze show gaf Naomi een soort dierlijke energie af, maar dan überchique.

Naomi
©Victor VIRGILE
6/9
Native Share

Yves Saint Laurent herfst/winter 1995

Naomi, die altijd uitgesproken is over inclusiviteitskwesties in de modewereld, heeft altijd de credits voor haar succes gegeven aan Yves Saint Laurent. “Mijn eerste Vogue-cover ooit dank ik aan deze man”, zei het model ooit eens. Tijdens de legendarische herfst/winter 1995-show van het modehuis showde Naomi een zwart fluwelen rokpak.

Naomi Campbell
©Pool ARNAL/PAT
7/9
Native Share

Christian Dior haute couture herfst/winter 1997

Als goede vriendin en muze van John Galliano was Naomi altijd aanwezig tijdens zijn shows voor Christian Dior. Tijdens een van zijn eerste shows voor het modehuis maakte Naomi het publiek dolenthousiast in een vergulde creatie.

Naomi
©Alexis DUCLOS
8/9
Native Share

Chloé lente/zomer 1998

Voor Stella McCartneys debuut bij Chloé deed de ontwerper een beroep op haar supermodellenvriendin om wat opschudding te veroorzaken. Naomi kwam en schreed over de catwalk in een adembenemende fonkelende jurk met diep decollété. Een mooie afsluiter in de rij van Naomi Campbells legendarische runwaymomenten.

Naomi Campbell catwalk
©Pool ARNAL/PAT
9/9
Native Share

 

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.