naomi-campbells-meest-onvergetelijke-runway-momenten-uit-de-jaren-90-212099

Met een illustere carrière die al meer dan drie decennia duurt, kunnen we Naomi Campbell een ware modelegende noemen. Ze is een van de originele supermodellen en verwerft al snel een reputatie. Niet alleen vanwege haar opvallende uiterlijke kenmerken, maar ook door een onnavolgbare stijl – geholpen door haar eindeloze benen. In de jaren negentig owned Naomi elke catwalk en tot op de dag van vandaag staat ze nog steeds bekend om haar kenmerkende walk over de runway.

Naomi Campbell’s onvergetelijke 90’s runway-momenten 

Ze haalt de headlines met de nu beruchte tuimeling op platformhakken bij de show van Vivienne Westwood en steunt vriendin Stella McCartney bij haar Chloé-debuut. Herbeleef hier Naomi’s meest historische catwalkmomenten uit de jaren negentig.

Naomi runway
©George Rose
1/9
Native Share

Versace lente/zomer 1991 In een onvergetelijke jurk van Gianni Versace in 1991 – zijn zus hergebruikt de print voor de lente/zomer 2018 show.

Naomi runway
©Foc Kan
2/9
Native Share

Azzedine Alaïa herfst/winter 1991 Het is geen geheim dat Naomi en Azzedine Alaïa een goede band hebben, maar ze hebben ook heel wat gedeelde modemomenten. Dit is tijdens Alaïa’s beroemde butterfly-filled showcase in Parijs, waar Naomi de catwalk owned.

Naomi Campbell
©Pierre VAUTHEY
3/9
Native Share

Valentino herfst/winter 1992 Vol zelfvertrouwen à la Naomi  showt ze een plaid midi-dress bij de Valentino show in 1992. Zelfs met steeds wisselende creative directors, is het model nog steeds een belangrijke muze van het modehuis.

Naomi Campbell
©Victor VIRGILE
4/9
Native Share
GettyImages-519511918

Chanel lente/zomer 1993 Als regular op Karl Lagerfeld’s Chanel runways, channelt Naomi hier een ‘punkprinses’ in een pink look met bijpassende strepen in het haar.

Naomi
©Sheridan Morley/News UK/Shutterstock
5/9
Native Share

Vivienne Westwood herfst/winter 1993 Naomi haalt de headlines nadat ze struikelt op de sky-high platform hakken bij de Vivienne Westwood show in 1993. Maar zoals het een waar supermodel betaamt, lacht ze het weg, staat op en gaat verder met haar walk over de runway. 

Naomi
©Victor VIRGILE
6/9
Native Share

Thierry Mugler haute couture herfst/winter 1995 De shows van wijlen Thierry Mugler waren net zo goed artistieke optredens als modeshows. Tijdens deze show geeft Naomi een soort dierlijke energie af, maar dan uber chique.

Naomi Campbell
©Pool ARNAL/PAT
7/9
Native Share

Yves Saint Laurent herfst/winter 1995 Naomi, die altijd outspoken is over inclusiviteitskwesties in de modewereld heeft altijd de credits voor haar succes gegeven aan Yves Saint Laurent. “Mijn eerste Vogue cover ooit dank ik aan deze man”, zei het model tegen Channel 4 News. Bij de legendarische herfst/winter 1995 show, showt Naomi een zwart fluwelen rokpak.

Naomi
©Alexis DUCLOS
8/9
Native Share

 

Christian Dior haute couture herfst/winter 1997 Naomi is een goede vriendin en muze van John Galliano en is dan ook nooit afwezig tijdens zijn shows voor  Christian Dior. Tijdens een van de eerste shows voor het modehuis, maakt Naomi het publiek dolenthousiast in een vergulde creatie die haar supermodellen fysiek prachtig doet uitkomen.

Naomi Campbell catwalk
©Pool ARNAL/PAT
9/9
Native Share

Chloé lente/zomer 1998 Voor Stella McCartney’s debuut bij Chloé, doet de designer een beroep op haar supermodellenvriendin om wat opschudding te veroorzaken. Naomi komt en schrijdt over de catwalk in een adembenemende geborduurde, navel ontblotende jurk. Een mooie afsluiter in de rij van Naomi Campbell’s legendarische runway-momenten.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.