phoebe-philo-is-officieel-terug-met-een-eigen-label-dat-dit-najaar-wordt-onthuld-241883
©ANP

Phoebe Philo is officieel terug. Nadat de gerenommeerde Britse ontwerpster – bij het grote publiek vooral geliefd door haar tijd bij Céline (mét streepje) – in 2021 aankondigde een terugkeer in de modewereld te maken, bleef het verrassend lang stil. Tot nu. Philo is terug met haar eigen, gelijknamige label en maakt haar terugkeer officieel met een gloednieuw Instagramaccount. Daar maakt de ontwerper tevens bekend wanneer we haar eerste collectie kunnen verwachten: september 2023.

Phoebe Philo lanceert eigen label in september

Op het nieuwe Phoebe Philo Instagramaccount maakt de ontwerpster bekend dat de nieuwe collectie in september wordt onthuld en verkrijgbaar zal zijn via haar website, phoebephilo.com. Dat klinkt als een see-now-buy-now-collectie, wat betekent dat de items direct na de presentatie verkrijgbaar zijn. Er is verder weinig bekend over de collectie en het merk, maar qua timing verwachten we dat Philo’s debuut wellicht zal plaatsvinden rondom de lente/zomer-shows op London Fashion Week.

Dat Philo zou terugkeren op haar eigen manier, was een voorwaarde voor haar. Zo vertelde ze eerder aan Business of Fashion dat ze het “opwindend en ongelofelijk bevredigend” vond om weer in haar studio te zijn en te creëren. “Ik kijk er erg naar uit om weer in contact te komen met mijn publiek. Onafhankelijk zijn, regeren en experimenteren op mijn eigen voorwaarden is enorm belangrijk voor mij.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Phoebe Philo’s terugkeer 

De Britse ontwerpster kondigde in juli 2021 aan dat ze zou terugkeren in de mode met een modehuis met LVMH als minderheidsinvesteerder. Drie jaar nadat ze haar glorieuze carrière bij Céline achter zich liet. Philo’s terugkeer is misschien wel een van de meest geanticipeerde comebacks in de mode ooit. Sinds haar aftreden in 2017 bij modehuis Céline ontstond er een bepaalde leegte die veel ontwerpers probeerden te vullen. Haar die-hard fans, ook wel de Philophiles genoemd, en de modewereld keken dan ook halsreikend uit naar dit moment.

Gezien haar cultstatus binnen de mode, wordt haar terugkeer ongetwijfeld een grote happening waar wij in ieder geval niet op kunnen wachten. Wat te verwachten? De waarden en behoeften die zij voor vrouwen via mode vervulde hebben nieuwe betekenis gekregen doordat de wereld er heel anders uitziet dan toen ze van het modetoneel verdween. We verwachten dan ook het onverwachtse, maar een authentieke visie op mode voor de moderne vrouw anno 2023 wordt het zeker.