is-het-een-nekbrace-is-het-een-sjaal-phoebe-philo-ontwerpt-het-meest-luxueuze-nekkussen-ooit-289330
©Phoebe Philo

Phoebe Philo lanceerde deze week de tweede drop van haar recent gelanceerde gelijknamige modelabel. Waar we destijds al tot de conclusie kwamen dat de eerste drop vol bijzondere items zat (ja, ik heb de schoenen gehouden), blijkt dit ook op te gaan voor de net gelanceerde items. Maar er is één item in het bijzonder waarmee de ontwerper het internet verraste; een enorme puffersjaal. Hoewel het item duidelijk bedoeld is als sjaal, lijkt het meer weg te hebben van een nekbrace of nekkussen. Maar dan wel een überchique. Het internet is erover verdeeld. En hoewel het inderdaad een item met een hoog meme-gehalte is, denken wij opeens: hebben we nu ook een chic nekkussen nodig?

Phoebe Philo lanceert chic nekkussen

Na de debuutcollectie eind oktober vorig jaar, werd donderdag 7 maart de langverwachte tweede drop van Phoebe Philo gelanceerd. Hoewel deze edit minder reuring creëerde dan de eerste (niet gek aangezien de hele modewereld jarenlang met ingehouden adem wachtte op de terugkeer van Philo) zaten er wederom bijzondere items tussen. Nieuwe schoenen met leren fringes trokken de aandacht, net zoals oversized tassen en tailored blazers. Ook opvallend; Anatomy ofFall-actrice Sandra Hüller is het gezicht van de campagne van deze ‘Edit Two’ drop.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar dan, het item waar iedereens aandacht door werd getrokken. Al scrollend door de net gelanceerde items, staat vrijwel bovenaan de pagina een enorme glanzende puffersjaal. De zogenoemde Pillow Scarf is gemaakt van een crèmekleurige zijdesatijn (er is er ook een in het zwart). Het ontwerp is afgewerkt met een subtiele padding aan de binnenkant. Hij is ontworpen om “over de schouders te dragen voor een goede pasvorm” terwijl “de elastische constructie zorgt voor maximaal comfort.”

Phoebe Philo neck scarf
©Phoebe Philo

Onnodig en toch zo chic

Het ontwerp op zichzelf zorgt voor een bijzonder beeld. Het is een soort pufferversie van een sjaal, maar dan afgewerkt in de meest luxueuze stoffen. Maar we horen je denken: er zijn nog een aantal items waar deze sjaal ons aan doet denken. En je begrijpt, dat dachten meerdere mensen. In een rap tempo werd het item gedeeld op social media, waar het werd vergeleken met een nekkussen, een nekbrace en zelfs een nek-airbag. Misschien wel de grappigste vergelijking spotte ik op X bij The Washington Post-modejournalist Rachel Tashjian Wise. Zij vergeleek het met de look van Christopher uit The Sopranos en bekroonde het item tot “Mob wife aesthetic, Phoebe Philo-style.” Het feit dat-ie 1500 euro kost, droeg absoluut bij aan het meme-gehalte van de sjaal.

En hoewel dit een voorbeeld is van een accessoire dat we absoluut niet nodig hebben, betekent dat alleen maar dat we het nu ook willen. Want of je nu in het vliegtuig zit of op je fiets tijdens de koude wintermaanden, kun je je voorstellen wat voor main character je bent met deze überchique sjaal?