hunter-schafer-serveert-weer-een-perfect-prada-moment-met-een-look-uit-2013-289288
©Getty Images

Hunter Schafer weet ons de afgelopen maanden look na look te serveren. En als er een modehuis is waar de actrice steeds opnieuw een modestatement in weet te maken is het Prada. Zo ook tijdens de Young Hollywood Party van Vanity Fair in Los Angeles deze week, waar Schafer verscheen in een vintage-ontwerp van het Italiaanse modehuis dat ruim tien jaar later nog steeds de spotlight verdient.

Hunter Schafer in vintage Prada

Een van de spannendste momenten van de zojuist afgelopen fashion month was toen Dara Allen op de herfst/winter 2024-catwalk van Miu Miu verscheen. De styliste – die voor het eerst opdook via Tumblr voordat ze model werd voor Marc Jacobs en Helmut Lang en werd aangenomen als fashion director bij Mel Ottenbergs Interview Magazine – is, in ieder geval gedeeltelijk, de reden waarom Hunter Schafer wordt beschouwd als een van de best geklede vrouwen van het moment.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Denk aan de bralette gemaakt van veren, die Schafer droeg naar het Vanity Fair Oscars-feest in 2023, afkomstig uit Ludovic de Saint Sernins voormalige positie bij Ann Demeulemeester. Of de verfrommelde satijnen beha die ze droeg naar de Londense première van The Hunger Games, die was geplukt uit het lente/zomer 2009-archief van Prada. En de met verf bedekte bodycon die ze droeg naar het debuut van de film in Berlijn, afkomstig uit Daniel Roseberry’s lente/zomer couture 2023-collectie bij Schiaparelli. Schafer was ook de eerste persoon die John Galliano’s nieuwste Maison Margiela Artisanal collectie ‘in het wild’ droeg in februari.

Mode met een hoofdletter ‘M’

Dit alles getuigt van Allens messiaanse relatie met – en begrip van – mode met een hoofdletter M. Gisteravond nog kleedde de stylist Schafer in een rokkostuum uit de lente/zomer 2013-collectie van Prada voor het pre Oscars-feest in Los Angeles, getiteld Vanities: A Night for Young Hollywood. Ze zag er opnieuw perfect uit. “Ik hou van Prada omdat ik denk dat het in de kern een soort tedere, ongemakkelijke schoonheid uitstraalt, waar ik me erg bij voel passen”, vertelde Schafer eind 2023 aan Alice Newbold van Vogue. “Prada heeft altijd buiten het kader van trends geleken, het gaat om kunst.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vanity Fair (@vanityfair)