officewear-met-een-twist-pradas-herfst-winter-2024-mannenmodeshow-in-5-hoogtepunten-282313
©Getty Images

Elk seizoen is de show van Prada een van de momenten van Milan Men’s Fashion Week waar reikhalzend naar wordt uitgekeken. Prada onthulde zondag de nieuwe herfst/winter 2024-collectie voor mannen. Een show die in het teken stond van tailoring, op een radicale manier herzien door creative directors Miuccia Prada en Raf Simons. Vogue zet vijf hoogtepunten op een rij van de Prada herfst/winter 2024-mannenmodeshow.

Prada herfst/winter 2024-mannenmodeshow

Hoe het duo dat deed? Door een sportieve touch aan klassieke officewear toe te voegen die geleend lijkt uit de zwemwereld. Het resultaat zijn semi-formele pakken, vakkundig gecontroleerde pops of color in levendige kleuren, perfect uitgevoerd spel met volume en opvallende details. Hier is alles wat je moet weten over de Prada herfst/winter 2024-mannenmodeshow.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De indrukwekkende set

Zodra je aankomt op de showlocatie is de toon gezet: de onderste verdieping van de Prada Foundation is omgetoverd tot een decor dat een kantoorinterieur plaatst tegenover een natuurlijk landschap onder een glazen vloer. Miuccia Prada en Raf Simons kozen ervoor om via deze set de cycli van de natuur te verkennen, als metafoor voor onze natuurlijke instincten en emotionele behoeften.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)

Kantoorkleding 2.0

De silhouetten die Miuccia Prada en Raf Simons presenteerden, lijken ook twee esthetieken te weerspiegelen die zich aan de uiteindes van het spectrum bevinden. Het duo herdefinieerde de codes van tailoring door middel van een minimale garderobe, ontdaan van alle versieringen. Wat de twee er echter aan toevoegden, was een sportieve esthetiek geïnspireerd door de zwemwereld. Zo droegen de modellen combinaties van pakken en stropdassen met badmutsen, zonnebrillen die op duikbrillen leken en broeken die op zwemshorts leken.

Prada herfst/winter 2024 mannenmodeshow
©Getty Images

Statement knitwear

Knitwear is het hele jaar door een staple in elke garderobe. Vooral wanneer de temperaturen dalen en de winterkou zijn intrede doet. Voor de herfst/winter 2024-collectie voor mannen komt Prada wederom met een reeks gebreide stukken, van eenvoudige truien tot vesten. Prada’s ontwerpen sluiten perfect aan bij de grandpacore die de modewereld op dit moment in zijn greep houdt.

Prada herfst/winter 2024 mannenmodeshow
©Getty Images

Kleurrijke details

Net als de minimalistische tailoring was het kleurenpalet van de Prada-collectie heel puur. Pops of color kwamen terug in de vorm van wollen mutsen, pantalons en coltruien. Flamboyant rood, citroengeel, levendig violet, lichtroze, appelgroen – deze mix en match van colorblock-tinten geeft onmiddellijk een interessante twist aan conservatievere outfits.

Prada herfst/winter 2024 mannenmodeshow
©Getty Images

Star-studded front row

Van Jake Gyllenhaal tot Manu Ríos en niet te vergeten Troye Sivan, Kelvin Harrison Jr. en Brooklyn Beckham, een groot aantal beroemdheden zat op de eerste rij om de Prada herfst/winter 2024-mannenmodeshow te bekijken.

Jake Gyllenhaal bij de show van Prada
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.