armbandtassen-kapiteinspetten-en-strikken-met-een-reden-alles-wat-je-wil-weten-over-de-prada-herfst-winter-2024-show-287581

Miuccia Prada en Raf Simons, het duo achter Prada, stelden één vraag voor de herfst/winter 2024-collectie: “Hoe zijn we hier beland?” In een verkenning van het verleden, en dan niet zo zeer op een nostalgische manier, maar eerder als een onderzoek naar historische mode tijdens tumultueuze tijden, presenteerde Prada een collectie die lessen uit het verleden omarmt en de toekomst met een frisse blik tegemoet gaat. Hoe dat eruitziet? We zetten de vijf opvallendste momenten van de show op een rij.

Prada herfst/winter 2024

Groen landschap onder de voeten van modellen

Modefans die aanwezig waren bij het Fondazione Prada zal meteen iets zijn opgevallen: het decor had veel weg van de herfst/winter 2024-collectie die eerder werd getoond tijdens de mannenmodeweek. Maar dit keer kreeg het publiek een kijkje door de donkere glazen vloer heen, waaronder een wereld werd gecreëerd met een klein, groen landschap, inclusief struiken en bruine bladeren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

 

prada
©Spotlight
1/5
Native Share

Strikken met een reden 

We mogen misschien overspoeld worden met strikken, volgens Prada gaan ze in het najaar ook nog nergens heen. Maar niet geheel zonder reden: de nadruk op fluwelen strikken als een gift that keeps on giving symboliseerde een verlangen naar onschuld in turbulente tijden. Prada presenteerde de strik in verschillende iteraties: jurken zaten er vol mee, maar hij was er ook op subtielere wijze, zoals een kleine strik om de middel of op een kraag.

prada strikken
©Spotlight
2/5
Native Share

Terugkeer van Mariacarla Boscono

Is een show wel geslaagd zonder terugkeer van een supermodel? Recente presentaties leren ons van niet. Ook Prada bracht een bekend gezicht terug tijdens de herfst/winter 2024-show: De 43-jarige Mariacarla Boscono liep na een decennia afwezigheid bij Prada weer voor het eerst over de runway. De relatie tussen het Italiaanse model met Prada gaat ver terug, in 2011 was zij het gezicht van het modehuis.

Mariacarla Boscono prada
©Spotlight
3/5
Native Share

Bijzondere hoofddeksels, armbandtassen en tweekleurige slingbacks

Hoofddeksels maakten een triomfantelijke terugkeer, met veren versierde kapiteinspetten en pillboxhoedjes met cap die bijna elke look afmaakten. Ook introduceerde Prada een bijzonder accessoire: de armbandtas, die precies eruit ziet zoals-ie klinkt; een ‘gewone’ tas die met een brede gesparmband aan de armen van modellen bungelde. Het schoeisel stal de show met verschillende variaties aan hakken met een puntneus, waaronder tweekleurige versies voorzien van – uiteraard – een strikje.

prada hoofddeksel
©Spotlight
4/5
Native Share
prada armbandtas schoen
©Spotlight
5/5
Native Share

Op de eerste rij

Op de front row schitterden house-ambassadeurs Hunter Schafer, Emma Watson en Letitia Wright, uiteraard in hun Prada-ensembles. Zo droeg Hunter een korte trenchcoatjurk met een rits en opstaande kraag. Ze maakte haar look af met een statementbril – verrassend genoeg geen Bayonetta-bril zoals we tegenwoordig veel zien, maar een groot vierkant montuur. Letitia ging voor een leren set, bestaande uit een oversized jack en een rok. En Emma Watson droeg een transparante mini-jurk met kanten randen onder een zwarte trenchcoat. Naast de Prada-ambassadeurs zagen we uiteraard nog meer bekende gezichten, waaronder Gabbriette, Rina Sawayama, Amandla Stenberg en Gwendoline Christie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)