sacai-en-carhartt-wip-creeren-ultieme-back-to-school-collectie-in-nieuwe-samenwerking-266843
©sacai x Carhartt WIP

Denk aan een combinatie van Japanse invloeden, Amerikaanse workwear, tenniscore en gorpcore. Dat omschrijft de langverwachte samenwerking tussen Sacai en Carhartt WIP het best. De collab werd voor het eerst onthuld op de catwalk tijdens Paris Fashion Week en nu kun je de preppy back to school-items bijna bemachtigen.

Sacai x Carhartt Wip

Sacais stijl krijgt een geheel nieuwe dimensie door de invloeden van Carhartt. Hun kenmerkende workwear look krijgt een nieuwe uitstraling, een waarin de praktische utilitarian stijl een coole preppy twist krijgt. De ontwerpen zijn onder meer gemaakt van Sacais herkenbare nylon twill-stof en de traditionele breitechnieken van Carhartt. Een combinatie tussen stijl, comfort en functionaliteit staat centraal.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Denk aan minirokjes à la Miu Miu, maar dan gecombineerd met cropped bomberjacks en lange geplooide rokken met grote zakken gedragen met oversized, cropped truien. Ook het klassieke jack van Carhartt krijgt een nieuwe look met cut out-details en gebreide elementen, net zoals het iconische bomberjack van Sacai. Utility wear zoals we van het streetmerk gewend zijn, met de design look van het Japanse luxe modelabel.

Stijlvolle workwear 

Deze modecollab vervaagt duidelijk de grenzen tussen stijl en functionaliteit en is ontworpen met het oog op koeler weer waarin het nog nét warm genoeg is voor blote benen. Perfect dus voor je nieuwe back to school-look. Want wat is er beter dan workwear met een stijlvolle twist voor het begin van het nieuwe werkjaar? Ook zijn alle items te krijgen in klassieke kleuren zoals kaki, lichtblauw en zwart die perfect passen bij een tijdloze herfstlook. Want als er iets is dat we graag creëren is het een tijdloze garderobe die we jaren zullen dragen.

De collectie is vanaf 8 september verkrijgbaar. 

sacai x Carhartt WIP
©sacai x Carhartt WIP
sacai x Carhartt WIP
©sacai x Carhartt WIP
sacai x Carhartt WIP
©sacai x Carhartt WIP